Dues botigues emblemàtiques del Gòtic abaixen la persiana

La cistelleria Germanes Garcia i la botiga de productes artesanals Coses de Casa deixaran l'àrea de la plaça del Pi sense dos establiments històrics del barri

El barri Gòtic perd dues noves botigues emblemàtiques i els veïns assisteixen impotents a la baixada de persianes d’establiments que, en molts casos, han vist passar diverses generacions. Si fa un parell de setmanes es confirmava el tancament de la Xarcuteria Carmen, mítica carnisseria del carrer Escudellers amb més d’un segle d’història, aquests dies s’ha sabut que la cistelleria Germanes Garcia i la botiga de producte artesanals Coses de Casa, ambdues a l’àrea de la plaça del Pi –una al carrer Banys Nous i l’altra a la plaça Sant Josep Oriol– seguiran el mateix camí.

“Un barri són les veïnes, però també ho són els comerços de proximitat, i aquí al Gótic els anem perdent vertiginosament”, deia una veïna a les xarxes socials després d’assabentar-se de la notícia.

Més sort van tenir altres comerços emblemàtics com la Xocolateria Fargas, la Filatelia Monge, el Colmado Quilez o la botiga de capgrossos i gegants El Ingenio, que després d’anunciar que tancarien van trobar nous locals on traslladar-se i es van salvar de la desaparició.

Dos casos totalment diferents

Segons ha pogut saber el Tot Barcelona, Coses de Casa ha decidit tancar perquè han comprat la finca on està la botiga i els han fet una bona oferta per rescindir el contracte. Situada a la plaça Sant Josep Oriol, la botiga és un dels establiments de roba de la llar i complements més conegudes del barri i el cartell de “liquidació per tancament” ha agafat per sorpresa a molts clients habituals, que durant tot el matí han entrat a preguntar per saber-ne el motiu.

La cistelleria Germanes Garcia, situada al carrer Banys Nous, 15 / XFDC

La cistelleria Germanes Garcia, situada al carrer Banys Nous, 15 / XFDC

El cas de la cistelleria Germanes Garcia és especial perquè la botiga tanca per jubilació. Anna Maria Garcia, una de les dues germanes que dona nom a l’establiment, ha explicat a aquest diari que només té “paraules d’agraïment” pels milers de persones que s’han acostat fins a la botiga en els més de 50 anys en què ha estat atenent. A l’immens local del carrer Banys Nous 15 s’han venut incomptables cistells de vímet, però també cadires, biombos, balancins i tota mena de mobles.

Els veïns, tristos i decebuts

L’associació veïnal Fem Gòtic, que ha estat una de les primeres a alertar del tancament de les botigues, s’ha mostrat decebuda pel degoteig constant d’establiments que baixen les seves persianes. “A banda de la tristor que suposa veure com aquests locals desapareixen, ja que sembla que es mor una mica més el barri, hi ha la incertesa de saber què obriran allà”, diuen.

A la cistelleria han explicat a alguns clients que s’hi posarà una botiga que “no els decebrà”, però a aquestes ja no saben a què atenir-se. “Cada vegada hi ha més bars, restaurants i botigues temporals que van en funció de les modes dels turistes”, lamenten. “Abans eres les botigues de lloguer de bicicletes i patinets i ara ens han envaït les botigues de llavors de cànnabis i sembla que tornen les botigues de souvenirs”.

Més informació

Comentaris

    Anna 22/04/2019 4:33 pm
    Poca gent sap què hi haurà en el lloc de la cistelleria del carrer Banys Nous. Jo sí, i no és ni un Burguer ni un MacDonalds.

Nou comentari