Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau culpa el Consorci de la Zona Franca del nou tanatori a Casernes
  • CA

El govern d’Ada Colau admet que no està a favor de la construcció d’un tanatori a les Casernes de Sant Andreu, un projecte que indigna als veïns després de 16 anys rebent promeses incomplertes sobre el futur de la zona. Ara bé, el consistori en dona les culpes de la decisió al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). L’ens liderat per l’Estat i dirigit per Pere Navarro (PSC) és el propietari d’aquests grans terrenys i va decidir subhastar una parcel·la en contra del que volia el consistori. 

És la segona vegada aquest trimestre que l’Estat es ven un solar de Barcelona i fa cas omís de l’opinió de l’Ajuntament, malgrat que a les dues institucions hi governin els mateixos partits. La primera va ser la gran subhasta de locals al front marítim, que va adquirir a preus per sota de mercat el fons propietari de l’Hotel Arts.

El regidor de Ciutat Vella i Memòria, Jordi Rabassa (BComú), és qui ha hagut de donar la cara per l’embolic del tanatori aquest dimarts a la comissió de Presidència, en resposta a una pregunta del PP. “No estem pas d’acord amb què el consorci es subhasti el patrimoni però pot fer-ho”, ha reconegut Rabassa. 

La parcel·la D de les Casernes va sortir a la venda l’abril de 2018, segons el districte de Sant Andreu. Rabassa ha detallat que la va adquirir el grup Mémora, pel que ara “és un solar privat” i el consistori ha quedat sense gaire marge de maniobra. Segons el regidor, aquesta peça fa 16 anys –quan es van decidir els usos de tot l’antic recinte militar– s’havia destinat a “equipaments turístics privats”. És a dir, que havia d’acollir un hotel. Ha defensat que aquest ús “no té cap sentit avui”, tot i que l’Ajuntament no havia demanat cap alternativa concreta al consorci. Ara el consistori obrirà un procés participatiu amb els veïns per consensuar quins usos calen actualment a les Casernes.

Mentrestant, estudia com frenar el tanatori: “S’està treballant en si la llicència [d’obres] es pot donar o no”. Tot i així, com li ha recordat ràpidament Josep Bou (PP), la concessió del permís “és un acte reglat i no es pot dir a tu sí i a tu no”. Per això, abans de denegar-la, el govern municipal intentarà dissuadir la funerària: “Estem parlant amb ells [Mémora] per veure com podem reconduir les intencions que tenen”, li ha respost Rabassa.

Més notícies
Les casernes de Sant Andreu | Ajuntament de Barcelona
Els veïns de Sant Andreu, indignats per la construcció d’un tanatori privat a les Casernes
Notícia: Els veïns de Sant Andreu, indignats per la construcció d’un tanatori privat a les Casernes
Comparteix
En un comunicat conjunt, el veïnat retreu a l'Ajuntament que no hagi complet el "compromís" de frenar el projecte
Les discoteques del front marítim han passat a mans de l'hotel Arts / MMP
Front veïnal per exigir la impugnació de la subhasta del front marítim
Notícia: Front veïnal per exigir la impugnació de la subhasta del front marítim
Comparteix
Les associacions de veïns de la Barceloneta i la Vila Olímpica acusen el govern municipal d'incomplir "compromisos adquirits"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa