Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Front veïnal per exigir la impugnació de la subhasta del front marítim
  • CA

Un front veïnal format per l’associació de veïns de la Barceloneta i l’associació de veïns i veïnes de la Vila Olímpica ha pressionat avui perquè l‘Ajuntament de Barcelona impugni la subhasta del front marítim. El resultat de l’operació va ser que l’hotel Arts es quedés amb la majoria dels lots que estaven en joc. “Aquesta operació s’ha fet d’esquena als interessos de Barcelona tant econòmics com socials”, han traslladat les dues AAVV, que compten amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

A més d’exigir al govern Colau-Collboni que “impugni” la subhasta, el front veïnal ha interpel·lat el consistori perquè “faci valdre el seu dret com a únic concessionari real en aquesta concessió”. “Expressem la nostra preocupació per la pèrdua de tot aquest patrimoni de forma permanent que forma part de la nostra ciutat i del llegat olímpic”, han lamentat les dues associacions.

Manel Martínez i Jordi Giró, de les AVV Barceloneta i Vila Olímpica, han llegit un manifest que acusa l’Ajuntament d’incomplir els “compromisos adquirits” durant el mandat anterior, quan “presumia de canviar els usos i d’un gran acord amb el govern de l’Estat”. Respecte de la interlocució amb l’executiu central, les associacions s’han queixat que no han tingut “cap” comunicació malgrat les “diferents sol·licituds” de reunió. També han deplorat que s’hagi apostat per un model “d’oci nocturn, que crea molts conflictes i problemes al veïnat” i als pacients de l’Hospital del Mar.

Per últim, ha instat els governs municipal i de l’Estat a explicar “per què no han estat transparents durant tot el procés i no han donat explicacions”. A la roda de premsa veïnal han assistit també els presidents dels grups de l’oposició ERC i JxCat, que han criticat la gestió d’aquesta concessió.

Artadi: “Connivència, passivitat i deixadesa”

Elsa Artadi (JxCat) i Jordi Martí (JxCat) han denunciat la “connivència, passivitat i deixadesa de comuns i socialistes en l’operació del Govern de l’Estat” i han agraït a les entitats que mantinguin la lluita després de la subhasta. Artadi ha lamentat que la Moncloa no hagi tingut el “gest” d’incloure als pressupostos de l’Estat 100 milions d’euros extra per a Barcelona, com a retorn dels guanys d’Hisenda amb la venda.

La presidenta del grup de Junts s’ha preguntat si “al final, el poder que tenen Colau i Collboni es limita a poder enviar cartes al Govern espanyol, com si estiguéssim al segle XIX, o limitar-se a fer tuits, com si estiguessin a l’oposició”. “La realitat és que no tenen cap incidència a Madrid i a l’hora de la veritat, al govern de Madrid no els importa el que passa a la ciutat de Barcelona”, ha reblat.

Maragall: “La gran traïció”

El cap de files d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, també ha carregat contra la venda dels 26 lots immobiliaris per part de l’Estat espanyol i ha lamentat la “no negociació” del consistori. El republicà ha defensat que si comuns i socialistes haguessin plantat cara a la maniobra d’Hisenda, haurien comptat amb el suport de l’oposició, dels veïns i d’altres agents polítics i socials de Barcelona per impedir la subhasta: “Si l’Ajuntament hagués comparegut amb una veu clara i conjunta d’institucions i ciutat, no haguessin pogut fer això!”.

En canvi, per a Maragall la manca d’una resistència ferma a la capital va aplanar el camí perquè l’Estat pogués deixar al marge el consistori de l’operació, després d’anys sent concessionari únic dels locals que havia construït pels Jocs Olímpics. Va prorrogar els contractes directament als inquilins, sense l’Ajuntament com a intermediari, el que li va fer perdre drets jurídicament. “Van inscriure clandestinament el patrimoni com si ja fos seu, aquí és on hi ha la gran traïció a la ciutat!”, ha exclamat.

Més notícies
Hotel Arts de Barcelona / Archer Hotel Capital
Els plans de l’Hotel Arts: un “pla de renovació” del front marítim a llarg termini
Notícia: Els plans de l’Hotel Arts: un “pla de renovació” del front marítim a llarg termini
Comparteix
Archer Hotel Capital anuncia que vol impulsar "activitats d'oci, culturals i gastronòmiques" als locals subhastats
El regidor de Presidència, Jordi Martí, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
L’oposició esbronca el govern Colau pel “fracàs” al front marítim subhastat
Notícia: L’oposició esbronca el govern Colau pel “fracàs” al front marítim subhastat
Comparteix
Jordi Martí Grau obvia tota autocrítica i defensa les bondats del preacord amb l'Estat pendent de signar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa