Els plans de l’Hotel Arts: un “pla de renovació” del front marítim a llarg termini

Archer Hotel Capital anuncia que vol impulsar "activitats d'oci, culturals i gastronòmiques" als locals subhastats

El fons propietari de l’Hotel Arts, Archer Hotel Capital (AHC), fa públiques per primer cop les seves intencions sobre els 24 lots que s’ha adjudicat provisionalment a la subhasta del front marítim. En un comunicat, l’inversor assegura que vol “garantir un pla de renovació de la zona” consensuat amb l’Ajuntament de Barcelona i “crear i promoure activitats d’oci, culturals i gastronòmiques per a totes les franges d’edat” als locals que ja gestionava i als nous que incorpori.

En dos breus paràgrafs, el fons dona a entendre que vol revaloritzar l’entorn de l’hotel de luxe a llarg termini i per tant no preveuria una revenda imminent de caràcter especulatiu. En aquest sentit, assegura que està “compromès a dedicar una quantitat substancial de temps i recursos en el projecte” i que preveu afavorir la contractació local i “incrementar l’atracció” a la zona tant de veïns com de turistes.

També insinua poc interès en consolidar el front marítim com a zona de discoteques: el pla de renovació, diu AHC, buscarà “incrementar la qualitat de vida dels veïns del Port Olímpic a través de l’eliminació dels problemes de seguretat, soroll nocturn i conductes incíviques“.

Archer és la propietària des de 2006 de l’hotel barceloní –entre molts altres actius al món– i ha vehiculat les seves ofertes a la subhasta a través de la societat mercantil local Hotel Villa Olímpica SA (Hovisa). Alhora, el fons està participat per dos grans accionistes internacionals: el fons de pensions dels funcionaris holandesos ABP i el fons sobirà de Singapur GIC, que gestiona les reserves financeres d’aquest país asiàtic.

Més informació

Nou comentari