L’oferta total de l’hotel Arts per endur-se el front marítim: 78 milions d’euros

L'Estat s'emporta més de 93 milions d'euros amb l'operació de privatització al litoral de Barcelona

L’empresa propietària de l’Hotel Arts s’ha embutxacat la polèmica subhasta del front marítim a cop de talonari. Les dades oficials d’Hisenda no han transcendit fins sis hores després de l’adjudicació i revelen la magnitud de l’oferta. La firma ha posat sobre la taula ella sola un total de 78 milions d’euros per fer-se amb 24 dels 26 lots que l’Estat es venia.

El preu de sortida de tots els lots eren 68 milions d’euros. Les altres dues adjudicacions –la gasolinera i l’hamburgueseria que hi ha al costat de la Ronda Litoral– sumen 15,3 milions d’euros més. Les arques d’Hisenda, per tant, s’emporten més de 93 milions d’euros per aquesta gran operació de privatització al litoral de Barcelona: un 37% més del previst.

L’adjudicatària és Hotel Villa Olímpica SA (HOVISA), l’empresa que vehicula la inversió de fons internacionals. Cap representant de l’hotel ni dels fons ha assistit a l’obertura dels sobre aquest dilluns al matí, sinó que han anat en nom seu a la delegació barcelonina d’Hisenda advocats del bufet madrileny Uría Menéndez, que ha treballat per l’Estat espanyol en causes de gran envergadura.

Com ha avançat en primícia aquest matí el TOT Barcelona, l’estratègia de l’Arts ha estat oferir imports reduïts –poc més que el preu de sortida– per aquells immobles que ja ocupa i pels que per tant té dret preferent d’adquisició. Alguns d’ells, com el Casino de Barcelona, partien d’un import tan alt que no s’hi ha presentat cap altre oferta: s’ha emportat la gran sala de joc oferint un sol euro extra a l’import base de 18.427.210 euros.

Subhasta de locals del front marítim a la seu d'Hisenda, amb aforament molt restringit / MMP
Subhasta de locals del front marítim a la seu d’Hisenda, amb aforament molt restringit / MMP

En canvi, pels locals on no tenia dret preferent ha proposat xifres astronòmiques difícils d’igualar pels actuals arrendataris. Per exemple, la discoteca Pachá sortida a subhasta per 4,7 milions d’euros i l’Arts se l’ha quedada per 10. Tot i així, l’empresa d’oci nocturn ha expressat al TOT Barcelona que vol lluitar i estudiarà fer una contraoferta en el termini d’un mes de què disposa.

Més informació

Comentaris

    Pol 19/10/2020 9:25 pm
    Quin escàndol. No volem aquest model de turisme, no. Fora especuladors.
    Tripartit no, gràcies 20/10/2020 12:34 am
    L'estat espanyol es ven el que no és seu, es ven el nostre territori i el nostre litoral. Les empreses que es fan còmplices de l'espoli, han de saber que no hi ha cap raó perquè la República Catalana els reconegui la propietat d'allò que han comprat a qui no en tenia la propietat legítima.

Nou comentari