Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns de Sant Andreu, indignats per la construcció d’un tanatori privat a les Casernes
  • CA

Front comú del veïnat de Sant Andreu contra la construcció d’un tanatori privat, a càrrec del Grup Mémora, a les Casernes. Després que el govern municipal confirmés que el projecte tirava endavant en un consell de barri, els veïns s’han organitzat i han emès un comunicat per plantar cara a una iniciativa que ja els havia indignat dos anys enrere. Ara que ja s’han confirmat les seves pors, exigeixen que “es respectin escrupulosament els processos participatius” i que “cap terreny destinat a usos públics sigui venut o traspassat a mans privades”.

La seva protesta va dirigida a l’operació per la qual el Consorci de la Zona Franca –”una entitat pública de dinamització econòmica”, segons es defineix al seu web– ha acabat subhastant una part del terreny de les antigues casernes a Barcelona Serveis Funeraris, una empresa que l’Ajuntament va aprovar que s’acabés de privatitzar. Aquesta venda ha suposat que, finalment, el projecte de tanatori amb quatre sales de vetlla ja sigui una realitat.

Els veïns, en un comunicat, assenyalen que fa dos anys que va sorgir el rumor que en el lloc que hi havia d’anar un alberg juvenil es volia de fer un tanatori, i que en aquella situació van aconseguir “el compromís” dels representants del districte que s’oposarien al projecte i denegarien els projectes d’obres que anessin en aquesta línia. Ara, però, lamenten que el mateix govern municipal a Sant Andreu digui que no hi pot fer res. “Aquell compromís era paper mullat per apaivagar els ànims” i “s’han venut el peix d’amagat”, retreuen en l’escrit públic.

Amb tot, “caurà de l’imaginari veïnal un equipament públic pactat”, com ambicionaven els processos participatius engegats fa més de 14 anys. També es posa en dubte que sigui el més adequat construir un tanatori “al costat d’on s’ha d’ubicar habitatge dotacional pera gent gran, un centre de dia i una residència d’avis”.

Davant aquesta situació, s’exigeix que d’ara endavant “tots els equipaments públics pendents al districte esdevinguin prioritat pressupostària”, remata el text que signen l’Associació de Veïns Sant Andreu Nord-Tramuntana, l’Associació Veïnal Sant Andreu Sud, l’Associació de Veïns Sant Andreu del Palomar, l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrera, l’Associació de Veïns Trinitat Vella i l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xavier a novembre 30, 2020 | 21:42
    Xavier novembre 30, 2020 | 21:42
    Ja cansa una mica això d'erigir-se en els "veïns". Jo sóc veí de Sant Andreu i ni estic indignat ni em sembla malament tenir un petit tanatori al Districte. En realitat, em sembla millor això que la proposta inicial gentrificadora de tenir un alberg de joventut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa