Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta a Sants contra l’obertura d’un tanatori a l’antic Happy Parc
  • CA

Prop d’un centenar de persones s’han congregat aquest dissabte a la tarda al carrer Comtes de Bell-lloc del barri de Sants per protestar contra l’obertura d’un tanatori a la nau que ocupava la ludoteca Happy Parc, a tocar de l’estació de Sants. La pluja intermitent no els ha dissuadit de la cita, amb mascareta i distància social, per denunciar l’especulació immobiliària al barri. Diverses actuacions de discjòqueis han amenitzat la concentració.

El centre, molt estimat pels veïns, va obrir el 1994 i va tancar portes el setembre de 2019, després d’una forta pujada del lloguer. L’edifici està catalogat com a Patrimoni Arquitectònic i havia estat una fàbrica dels germans Climent. Va ser construït el 1905 amb un disseny de l’arquitecte modernista i noucentista Modest Feu Estrada.

El futur tanatori preveu transformar també l’esplanada que hi ha rere l’edifici, que s’utilitza cada agost com a espai de concerts de la festa major de Sants. Tot i les restriccions per la Covid-19, enguany també ha acollit actuacions organitzades pels Borinots, els Castellers de Sants.

El passat 14 de juliol l’Ajuntament de Barcelona va donar llum verda definitiva a l’obertura del tanatori. El projecte funerari genera un fort rebuig veïnal però compleix tots els requisits legals. El govern municipal de Bcomú i PSC va argumentar que l’havia d’avalar “per responsabilitat” i els dos vots a favor del grup de Manuel Valls van permetre l’aprovació. La Plataforma Stop Tanatori ha anunciat aquest dissabte que considera “esgotada la via institucional” i a partir d’ara passaria “a l’acció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa