Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns contraris al tanatori de Sants porten l’Ajuntament al TSJC
  • CA

Els veïns contraris a l’obertura d’un tanatori a l’antic Happy Parc de Sants han fet efectiva la seva amenaça i han portat l’Ajuntament a tribunals. Com venien advertint des de feia mesos, han interposat un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’aprovació del pla municipal que permet la reconversió d’una nau industrial catalogada. “No permetrem més abusos, ni més especulació: no cedim els nostres parcs i jardins a privats i no permetrem que destrossin el nostre patrimoni!”, han reivindicat en un comunicat aquest dilluns.

Durant setmanes han recollit fons per finançar l’acció legal. Encara no han reunit tots els diners que calculen que costarà el procés judicial sencer, però els 3.500 euros aconseguits aquest Nadal els han permès fer la primera passa. “No podem obviar que iniciar aquest procediment als tribunals té un cost molt elevat. No ens enganyem, ens calen més calerons per costejar tot el procés fins al final”, han reconegut. Així, demanen “la col·laboració econòmica de tothom que estigui en situació de fer-ho, sempre en mida de les possibilitats de cadascú”.

La setmana passada el TOT Barcelona va avançar que l’Ajuntament cedeix a l’exigència veïnal de destinar a un ús 100% públic l’espai ajardinat que hi haurà davant del tanatori. L’esplanada s’usa actualment per a actes del barri, en especial els populars concerts de festa major que organitzen els castellers de Sants. El districte de Sants-Montjuïc promet que es podran seguir fent, però els veïns consideren que l’ús funerari de l’edifici és incompatible amb activitats lúdiques just a la porta de les 4 sales de vetlla previstes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa