Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Camins segurs contra les agressions sexuals en la revetlla de Sant Joan
  • CA

De cara a la revetlla de Sant Joan, la Guàrdia Urbana ha traçat uns itineraris que aconsellarà recórrer per tornar des de les platges a les parades de transport públic més properes per prevenir delictes de violència sexual i masclista. La policia destinarà agents per patrullar en aquests camins segurs, amb l’objectiu d’evitar que es cometin episodis d’assetjament o d’agressió sexual.

L’Ajuntament de Barcelona explica que la Guàrdia Urbana prestarà un “patrullatge dinàmic” i amb “molta atenció” a possibles delictes sexuals, que han crescut els últims mesos a la ciutat. “Efectuaran parades en zones fosques que per la seva localització, falta d’il·luminació, o perquè siguin espais poc transitats, puguin ser més atractius pels possibles agressors“, apunta el consistori.

S’han establert vuit recorreguts segurs, informa l’ACN. D’aquests, alguns ja funcionaven però per Sant Joan s’hi ha afegit al Passeig de Lluís Companys i al Born. L’Ajuntament ha explicat que en alguns llocs s’ha reforçat la il·luminació.

Punts lila contra la violència

Alhora, també s’instal·laran uns punts lila a les platges de Barcelona. Les parades prestaran informació per sensibilitzar, atendre i prevenir possibles episodis de violència masclista i LGTBI-fòbia.

Aquests punts entraran en funcionament a les 22.00 hores de la nit de la revetlla i estarà operatiu fins a les tres de la matinada. Disposarà d’un punt fixe d’atenció i informació ubicat a l’edifici de la Direcció de Platges, a l’espigó del Bogatell. Hi haurà també cinc parelles itinerants que aniran passant per les platges. També s’han introduït criteris feministes en el dispositiu de lavabos que s’ha ideat.

Les mesures de control i de sensibilització contra l’assetjament i les agressions sexuals formen part de dispositiu especial de seguretat dissenyat per a la revetlla de la nit del pròxim dijous, quan es preveuen concentracions multitudinàries al front litoral durant la nit més curta de l’any.

Mitigar molèsties per soroll

Com ja es va fer l’any passat, la Guàrdia Urbana farà un control dels fluxos de persones que van i tornen de les platges per tal d’evitar que la gent passi pels centre de zones residencials properes a les platges, com passa amb la Barceloneta. L’objectiu és mitigar les molèsties per soroll, una incomoditat que aixeca protestes darrerament a diferents punts de la ciutat.

També hi haurà una restricció als pàrquings de la zona de platges, motiu pel qual es recomana l’ús del transport públic. Com ja és habitual, s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues a tota la ciutat i també es farà una tasca preventiva evitant l’estacionament indegut de caravanes, furgons o altres vehicles que podrien servir com a magatzems de begudes per abastir els venedors ambulants.

Guinguetes fins a les 3.30 hores

Finalment, les guinguetes de la zona litoral podran oferir servei de restauració fins les 3.30 hores, tot i que tindran mitja hora més per recollir. El desallotjament de les platges es farà a les sis del matí, amb un dispositiu conjunt entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana.

Pel que fa al dispositiu de neteja, hi haurà 91 equips i 366 treballadors, recuperant la dimensió prèvia a la pandèmia. Les tasques extraordinàries començaran el matí de la revetlla amb la preparació dels espais i la distribució de papereres i contenidors. El dispositiu continuarà a la nit amb cinc equips i 10 persones.

Un cop desallotjades les platges, 337 persones de 80 equips s’encarregaran de netejar les platges però també les zones properes com el Parc del Poblenou, la Vila Olímpica, el Front Marítim i els itineraris al metro. A més, per reforçar la recollida selectiva s’instal·laran 124 contenidors addicionals (71 d’envasos, 18 de vidre i 35 de resta), a més de 19 banyeres per a residus, 11 per a envasos i 8 per a resta.

Més notícies
Barcelona recomana no llançar coets ni fanalets aquest Sant Joan 2022 ACN
Una revetlla de Sant Joan controlada per drons a Barcelona
Notícia: Una revetlla de Sant Joan controlada per drons a Barcelona
Comparteix
La Guàrdia Urbana utilitzarà els aparells per controlar la situació a les platges de la ciutat
Una imagen de archivo del interior d'un tren de la L4 / Jordi Play
Aquests són els horaris del transport públic per a la revetlla de Sant Joan
Notícia: Aquests són els horaris del transport públic per a la revetlla de Sant Joan
Comparteix
El metro, el TRAM i els FGC allarguen i adapten horaris en una nit en què es preveu recuperar l'afluència habitual d'abans de la pandèmia
Un grup de persones fan el 'botellón' a la platja de la Barceloneta de Barcelona / ACN
La revetlla de Sant Joan a les platges s’acabarà a les 6 de la matinada
Notícia: La revetlla de Sant Joan a les platges s’acabarà a les 6 de la matinada
Comparteix
Els agents policials començaran desallotjar les platges a les 6, però es demana que a les 5 tothom comenci a recollir i marxar
Una foguera de Sant Joan a Barcelona
ENQUESTA | Com celebraràs la revetlla de Sant Joan?
Notícia: ENQUESTA | Com celebraràs la revetlla de Sant Joan?
Comparteix
La nit del 23 de juny torna a ser a l'agenda de milers de catalans després de dos anys d'escasses festes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa