Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una revetlla de Sant Joan controlada per drons a Barcelona
  • CA

La presència de drons serà la gran novetat del dispositiu que ha preparat l’Ajuntament de Barcelona de la mà dels cossos de seguretat i emergències per a la revetlla de Sant Joan d’aquest 2022. Durant la celebració de l’any passat ja es va fer una prova pilot amb la utilització d’aquests aparells, però enguany esdevindran una part fonamental del desplegament per evitar incidents tant a les platges de la capital catalana com a la zona de Collserola.

Aquesta serà la primera revetlla sense restriccions per la pandèmia del coronavirus, de manera que les autoritats calculen que fins a 60.000 persones s’acostaran a les platges barcelonines per celebrar la festivitat. Més enllà de les aglomeracions previstes, la situació d’alt risc per possibles incendis ha portat els Bombers de Barcelona a recomanar que s’extremin les precaucions i que enguany s’eviti el llançament de coets i de fanalets.

Reforç policial a les platges

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana desplegarà un ampli dispositiu que concentrarà els seus esforços en el litoral i en aquells punts de la capital catalana on es preveu que puguin produir-se aglomeracions. També es posarà especial atenció a tota la zona forestal del Parc de Collserola i en aquells indrets on es trobin reserves de llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització. En aquest sentit, cal recordar que la normativa prohibeix fer cap activitat amb foc o pirotècnica a menys de 500 metres d’una zona amb vegetació.

Pel que fa a l’ús dels drons, els Bombers tenen previst utilitzar-los en cas d’alguna emergència, però no té programats vols per aquella nit. En canvi, el cos policial barceloní sí que farà un ús preventiu d’aquests aparells des de primera hora de la nit a la zona de platges, on ja s’han fet servir per controlar l’aforament de la sorra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa