Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquests són els horaris del transport públic per a la revetlla de Sant Joan

La rutina prèvia a pandèmia es recupera també per a la revetlla de Sant Joan després de dos anys de restriccions i de prevencions sanitàries que van aigualir la festivitat amb què se celebra el solstici d’estiu. Enguany, el transport públic preveu els horaris especials habituals, que ja es van reprendre l’any passat, malgrat que continuaven vigents algunes limitacions d’aforament i d’horari en locals d’oci i terrasses.

Com és habitual, el metro i el tramvia circularan de forma ininterrompuda durant la matinada del dijous 23 de juny a divendres 24, la nit més curta de l’any. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) explica que les línies de metro prestaran servei durant tota la nit i els trens transitaran sense pausa entre les cinc de la matinada de dijous 23 i fins a les dues de la matinada de dissabte 25, encadenant 45 hores de circulació contínua al suburbà. La Línia 4 incrementarà el servei, amb freqüències de pas de fins a vuit minuts.

Els combois del TRAM també prestaran servei sense cap aturada, tant en el circuit del Trambaix com en el del Trambesòs. Els tramvies circularan des de cinc de la matinada del 23 de juny i fins a les dues de la matinada de dissabte 25.

Els FGC, fins a les dues

Per la seva banda, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) allargaran els trajectes fins a les dues de la matinada de divendres. Els combois reprendran la marxa a partir de les cinc del matí de divendres, com és habitual.

Els trens de Rodalies de Renfe reforcen el servei durant la revetlla oferint 10.500 places addicionals per facilitar la mobilitat amb les poblacions pròximes a Barcelona, on és habitual desplaçar-se a altres localitats costaneres. “La nit del dijous i la matinada de divendres es reforça la capacitat habitual dels trens que enllacen Barcelona amb les poblacions costaneres del Garraf i de la Costa Barcelona – Maresme i la Costa Brava i s’ha previst la circulació de cinc trens especials”, informa l’ATM.

El Nitbus oferirà l’oferta habitual que connecta Barcelona i 17 poblacions metropolitanes, si bé es dissenyen increments puntuals de línies concretes “per cobrir necessitats específiques”, indica l’ATM. Els busos de la Generalitat que enllacen la capital amb altres poblacions més allunyades i de forma de l’àrea metropolitana no varien l’oferta diària, igual que els busos urbans, que mantindran els serveis habituals d’una jornada laborable pel dia 23 i d’un festiu pel dia 24.

L’ATM destaca que els diferents operadors de transport públic destinaran més personal a trens i atencions “per atendre l’afluència de persones usuàries que e desplaçaran en transport públic, especialment a zones de platja i al centre de la ciutat” durant la revetlla. L’organisme afegeix que s’incrementarà també “la neteja, el manteniment i la seguretat a les estacions més freqüentades”. Igual que en els dos últims anys, continuarà sent obligatòria dur posada la mascareta dins dels vehicles de transport públic durant la revetlla, igual que segueix passant a diari.

Més notícies
Obres del tram central de la L9 / ACN

La línia L9 del metro estarà acabada el 2028, 21 anys després de començar-la

Notícia: La línia L9 del metro estarà acabada el 2028, 21 anys després de començar-la
Comparteix
El primer tram, entre Can Zam i Can Peixauet, es va estrenar el 2009, i el Govern ha anunciat que d'aquí a sis anys tindrà en marxa el tronc central
Notícia: La línia L9 del metro estarà acabada el 2028, 21 anys després de començar-la - Mobile
L'estació Fabra i Puig unifica l’estació de metro amb la parada de Rodalies, anomenada fins ara Sant Andreu Arenal / Jordi Play

10 estacions de tren, metro i tramvia de Barcelona canvien de nom

Notícia: 10 estacions de tren, metro i tramvia de Barcelona canvien de nom
Comparteix
El canvi és per adequar-les “a la realitat del lloc”, tenint en compte “les reivindicacions veïnals o municipals”
Notícia: 10 estacions de tren, metro i tramvia de Barcelona canvien de nom - Mobile
L'andana de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Gràcia / FGC

Comencen les obres que duraran sis mesos a l’estació de FGC de Gràcia

Notícia: Comencen les obres que duraran sis mesos a l’estació de FGC de Gràcia
Comparteix
La reforma per pal·liar algunes patologies detectades es farà per la nit per no afectar la circulació de trens
Notícia: Comencen les obres que duraran sis mesos a l’estació de FGC de Gràcia - Mobile
150 joves es colen a l'estació de Rodalies d'Arc de Triomf, a Barcelona, per protestar contra l'infrafinançament de la xarxa ferroviària per part de l'Estat espanyol / Batec

Colada massiva a Arc de Triomf contra l’infrafinançament de Rodalies

Notícia: Colada massiva a Arc de Triomf contra l’infrafinançament de Rodalies
Comparteix
L'organització juvenil Batec anuncia una vaga indefinida de pagaments a partir de l'11 de maig
Notícia: Colada massiva a Arc de Triomf contra l’infrafinançament de Rodalies - Mobile

Nou comentari

Comparteix