Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La revetlla de Sant Joan a les platges s’acabarà a les 6 de la matinada
  • CA

Aquesta revetlla serà la primera post pandèmia que se celebrarà sense restriccions. Ni el 2020 ni el 2021 hi ha hagut grans festes, però la del 2022, segons la previsió de l’Ajuntament de Barcelona, recuperarà les xifres prepandèmia, i s’espera que unes 60.000 persones surtin a celebrar el solstici d’estiu en alguna de les 10 platges de la ciutat. Platges, on per cert, està prohibit fumar. Això sí, durant la revetlla encara no s’imposaran sancions, només s’informarà les persones, ja que no és fins al juliol que comença la política sancionadora.

A les 5 tothom a recollir i a les 6, fora

En una entrevista al programa Cafè d’Idees, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha detallat uns horaris de finalització de la revetlla que han generat una certa confusió. Fonts municipals han aclarit posteriorment que l’Ajuntament prega que a partir de les 5h de la matinada la gent present a la platja comenci a recollir i marxar, perquè la Guàrdia Urbana els començarà a fer fora a les 6h de la matinada. El cordó d’agents comença a pentinar la sorra cap a les sis, quan ja hi ha llum, per desallotjar l’espai i que els serveis de neteja puguin entrar a condicionar el litoral a fi que els banyistes diürns trobin l’espai net el més aviat possible, aproximadament a les 9.

Les guinguetes, a les 3.30h

I com ja es va anunciar, l’horari de tancament de les guinguetes, els xiringuitos, està fixat a les 3.30 h, no podran tenir barres addicionals ni tampoc contractar discjòqueis, i els clients hauran d’estar asseguts. Una hora que el gremi de restauradors ha criticat, i demana a l’Ajuntament que repensi aquesta mesura. En aquest sentit, Collboni ha assegurat al Cafè d’Idees que no en coneixia els detalls i ha anunciat que aquest dilluns el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, explicarà el dispositiu de la revetlla.

Botellots, un altre front

Quan la Guàrdia Urbana va presentar el dispositiu especial d’estiu, un dels punts conflictius que va assenyalar van ser els botellots, que precisament per la revetlla poden ser focus de conflicte. El mateix Albert Batlle ha recordat que les sancions per consumir alcohol al carrer poden arribar als 1.500 euros. El 2021 es van desallotjar 600.000 persones de botellots i es van posar 24.000 sancions per consum d’alcohol a la via pública. De fet, els primers mesos del 2022 s’han imposat ja 6.000 denúncies.

I una altra qüestió que també mantindrà amatents els agents policials, les violències sexuals. S’han creat itineraris segurs i aquesta nit de Sant Joan el dispositiu quedarà reforçat també.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa