Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Lladres, bicitaxis i botellots: els grans fronts de la policia a l’estiu
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona prepara la temporada estival analitzant els principals fronts de conflicte que afrontarà la ciutat, amb la previsió de l’arribada de volums importants de turisme. El tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat davant la premsa el dispositiu policial especial, que comptarà amb un 12% més d’efectius al carrer -a la nit l’increment serà del 37%– per tal de gestionar tots els fronts que preveu tenir oberts.

El primer gran front, ha detallat Batlle, seran els lladres multireincidents. Si bé amb la normativa legal que endureix la comissió d’aquests delictes el responsable de la seguretat de la ciutat creu que avançaran en l’estratègia per frenar la multireincidència, aquesta qüestió serà la que “més ocuparà els nostres esforços”.

Prohibir els bicitaxis

El segon gran front que ha detallat és el dels bicitaxis. Batlle, contundent, en reclama la prohibició total: “Estem disposats a fer-hi front de manera específica, no volem aquesta activitat econòmica de transport i d’ocupació de l’espai públic a la ciutat, genera problemes d’ocupació de l’espai i posa en risc la seguretat de passatgers, conductors i vianants”. De fet, el consistori ja ha demanat a la Generalitat que els prohibeixi, i està a l’espera de rebre alguna resposta. Batlle ha puntualitzat que no es refereix a altres transports en bicicleta, com els serveis a domicili. En tot cas, Batlle avisa que continuarà la política de sancions, que fins al març s’ha saldat amb 1.000 denúncies, i el 2021 van superar les 4.000.

Multar el consum d’alcohol al carrer

I el tercer front és el dels botellots. Després d’un estiu molt calent, amb les discoteques tancades i les festes majors en actiu, el consum d’alcohol al carrer, els botellots i la venda a menors preocupa especialment la Guàrdia Urbana. En aquest sentit, Batlle ha recordat que les sancions poden arribar als 1.500 euros. El 2021 es van desallotjar 600.000 persones de botellots i es van posar 24.000 sancions per consum d’alcohol a la via pública. “El 2022 hem mantingut aquesta pressió sancionadora i ja portem més de 6.000 denúncies”, i pel que fa la venda en establiments, “es reforçarà la inspecció en locals i s’estudiarà rebaixar a les 22h l’hora límit per vendre alcohol”, ha precisat el tinent d’alcalde.

Altres fronts: manters i violència sexual

El tinent d’alcalde també ha dit que es posarà el focus en els manters: “No volem tants manters i tant desorde en l’espai public”. I les violències sexuals també estaran presents, on la Guàrdia Urbana busca la “complicitat del sector de l’oci nocturn” i es crearan rutes segures.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: gironí. a juliol 06, 2022 | 08:43
    gironí. juliol 06, 2022 | 08:43
    Barcelona és un paradís,s'hi està tan be......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa