Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batalla judicial per frenar l’enderrocament de part de l’Escola Massana
  • CA

Els col·lectius que ocupen des de pocs mesos després de l’inici de la pandèmia l’Antiga Escola Massana, al Raval, han recorregut al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per intentar frenar el pla aprovat per l’Ajuntament de Barcelona, que preveu tirar a terra part de l’edifici. Les entitats que han pres l’espai han explicat aquest dimarts que han donat el primer pas per empredre un contenciós al jutjat per “exigir que s’aturi el projecte” i que la inversió al voltant de mig milió d’euros prevista en la reforma “es destini a millores que atenguin les veritables veïnes del barri”, han assenyalat en un comunicat.

Les organitzacions sostenen en l’escrit que han interposat al TSJC que el pla és “contrari a dret” i que les perjudica, perquè afecta la seu on s’han assentat i troben que és contrari “als interessos col·lectius que representa com a espai de participació veïnal i comunitari”. Alhora, opinen que “el projecte està pensat per afavorir encara més el turisme i la gentrificació al centre” de Barcelona, “enderrocant part de l’espai que les veïnes utilitzen actualment”, afegeixen.

Les instal·lacions s’han convertit en un espai autogestionat per atendre gent mancada d’aliment i persones en risc de desnonament, alhora que s’organitzen activitats promogudes per entitats de Ciutat Vella, inclós un gimnàs popular. Per la seva part, l’Ajuntament defensa la necessitat de derribar part de l’edificació per guanyar metres d’espai públic, unint la plaça de la Gardunya i els jardins Rubió i Lluch. El consistori matisa que, alhora, té pendent elaborar un pla d’usos de les dependències de l’Antiga Escola Massana que seguiran en peu.

Les entitats que s’han instal·lat a l’immoble van fer públic a finals de febrer la seva oposició al pla del govern de l’alcaldessa Ada Colau. En una compareixença pública, van denunciar que l’Ajuntament de Barcelona vol derruir part de l’antiga Escola Massana per, entre altres, fer-hi un bar. Van explicar també que l’edifici segueix acollint una xarxa de suport constituïda arran de la irrupció de la Covid, que fins avui dia ofereix aliment a més de cent persones cada setmana, xifren.

En el pitjor d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica van arribar a alimentar fins a 500 persones, asseguren. A més, afegeixen que “l’espai té una funció imprescindible per a la millora de les condicions de vida del veïnat del Raval”. L’Ajuntament s’ha compromès a reservar part del centre a entitats quan redacti el pla d’usos.

Més notícies
Una imatge del registre practicat a Ciutat Vella MOSSOS
Una associació cannàbica a Ciutat Vella, punt de tràfic de drogues
Notícia: Una associació cannàbica a Ciutat Vella, punt de tràfic de drogues
Comparteix
Hi ha un detingut i s'han trobat diversos quilos de drogues, a més de diners en efectiu i balances de precisió
Manifestació del 8M a Barcelona 2022 / MMP
ENQUESTA | S’ha de legalitzar la prostitució a Barcelona?
Notícia: ENQUESTA | S’ha de legalitzar la prostitució a Barcelona?
Comparteix
Abolicionistes i regulacionistes van exhibir aquest 8M la divisió que suscita la qüestió a Barcelona
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena (e), i el líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall (e), conversen durant un passeig per la Marina / Gerard Magrinyà (ERC)
Maragall i Elena ‘patrullen’ la Marina i hi denuncien droga i prostitució
Notícia: Maragall i Elena ‘patrullen’ la Marina i hi denuncien droga i prostitució
Comparteix
El líder d’ERC a Barcelona i el conseller d’Interior passegen i conversen amb veïns per escoltar les seves demandes
Manifestants contra la guerra a Ucraïna concentrats a plaça Catalunya / ACN
Veïns del Besòs i amb estudis: perfil dels ucraïnesos a Barcelona
Notícia: Veïns del Besòs i amb estudis: perfil dels ucraïnesos a Barcelona
Comparteix
Es concentren a la frontera amb Sant Adrià del Besòs i en 10 anys gairebé han doblat població

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa