Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien que l’Ajuntament vol derruir part de l’antiga Escola Massana
  • CA

Entitats del barri del Raval han denunciat aquest dimecres que l’Ajuntament de Barcelona vol derruir una part de l’antiga Escola Massana per, entre altres, fer-hi un bar. “No a més actuacions al Raval que no pensen en la gent del barri”, han exigit, a través d’un comunicat de premsa.

Durant la roda de premsa han explicat que l’edifici ha servit com a seu per millorar la vida de les persones de l’entorn d’aquest barri, on molta gent es troba en risc d’exclusió social. Declaren que pocs mesos després de l’esclat de la pandèmia de la covid-19 es va crear una xarxa de suport mutu, que fins avui dia ofereix aliment a més de cent persones cada setmana, xifren. En el pitjor d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica van arribar a alimentar fins a 500 persones, asseguren.

A més d’aliment, el Sindicat d’Habitatge del Raval o la Xarxa de Suport Laboral han pogut fer ús d’aquest espai, que abans que l’ocupessin aquestes organitzacions estava en desús, després del trasllat del centre educatiu, dedicat a l’art i el disseny, i han pogut organitzar-se per defensar el dret a l’habitatge. Inclús diuen que el Gimnàs Popular Matilde Landa i l’Escola Popular del Raval han facilitat amb aquest equipament “l’accés a l’esport i l’acompanyament acadèmic i social de les criatures de famílies del barri”.

Amb tot, afirmen que “l’espai té una funció imprescindible per a la millora de les condicions de vida del veïnat del Raval”. És per això que rebutgen la intenció que té l’Ajuntament, diuen, d’enderrocar una part de l’edifici per connectar la plaça de la Gardunya i els Jardins Rubió i Lluch, a més de fer-hi un bar.

Durant la roda de premsa d’aquest dimecres ha intervingut Elena Martín, que és la portaveu d’aquesta campanya contra l’acció de l’Ajuntament i on s’assenyala directament el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, perquè aturi el projecte. També hi han participat membres de Can Batlló, l’espai autogestionat cedit pel consistori als veïns de Sants, i Papa Lae, del Sindicat de Venedors Ambulants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa