Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | S’ha de legalitzar la prostitució a Barcelona?
  • CA

El 8M de 2022 ha deixat moltes imatges potents, en especial durant la massiva manifestació que va omplir el centre de Barcelona aquest dimarts a la tarda. Pancartes de totes les mides i colors van desfilar per la Gran Via, si bé dos debats van destacar-hi especialment per la divisió que susciten: la inclusió o no dins del feminisme del moviment trans i la situació alegal de la prostitució.

De fet, dues protestes de signe contrari havien protagonitzat una tensa baralla a plaça Sant Jaume. D’una banda, abolicionistes partidàries de la prohibició de la prostitució per atacar l’explotació i tràfic de persones i, de l’altra, sindicalistes favorables a legalitzar-la per tal de regular i protegir les treballadores sexuals. Les dues posicions tenen els seus arguments per justificar la seva tesi i desqualificar l’oposada.

A Barcelona aquesta qüestió ha passat molt de puntetes per la vida política municipal. El passat mandat el debat va treure el cap arran de la degradació del carrer Robadors, al Raval, epicentre de prostitució al carrer i queixes veïnals. L’aleshores regidora del districte, Gala Pin, es va obrir a estudiar la cessió d’un local en un bloc que havia comprat l’Ajuntament, a fi de resguardar les prostitutes d’agressions, com havia proposat el col·lectiu Putas Indignadas. Finalment no s’ha fet.

QuizMaker

Tampoc ha tirat endavant les seves propostes abolicionistes el PSC. A la campanya electoral de 2019 Jaume Collboni va dir que volia una Barcelona “sense puteros” i “lliure de prostitució” i va proposar aprovar una ordenança que perseguís al client i garantís la reinserció de les dones que volguessin deixar-ho. Tampoc s’ha tirat endavant.

La pressió social al Raval per la prostitució s’ha reduït una mica, el que ha tret el tema de l’agenda mediàtica i ha estalviat al bipartit municipal d’una forta discrepància en un tema que aconsegueix titulars ràpidament. El moviment feminista, però, no ha oblidat gens el debat sobre què cal fer amb la prostitució i a la manifestació del 8M diversos blocs van exhortar l’alcaldessa a posicionar-se.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 09, 2022 | 11:56
    Anònim març 09, 2022 | 11:56
    L'any 1956 es va il·legalitzar la prostitució a l'Estat Espanyol. I què va passar?. Doncs que la cosa va seguir igual i sense control de cap mena. Igual que la Llei -seca als Estats Units: un fracàs total.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa