Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tensió a la plaça Sant Jaume entre grups feministes per la prostitució
  • CA

El 8M, Dia Internacional de la Dona, no ha unit totes les dones sota un mateix propòsit, aconseguir la igualtat real entre dones i homes en tots els àmbits. Com a mínim, quan s’ha parlat de la prostitució. Dos grups feministes s’han enfrontat aquest dimarts a la plaça Sant Jaume de Barcelona sobre la prostitució. Unes quaranta dones de la plataforma Catalunya Abolicionista i una setantena de dones de la CGT s’han intercanviat insults i s’han arrencat de les mans algunes pancartes en trobar-se als volts del migdia, les primeres en contra del sexe de pagament i les segones a favor de la regulació i la garantia de drets cap a les dones que exerceixen el treball sexual. La tensió ha provocat la intervenció de diversos mossos d’Esquadra, que han separat les dones. No hi ha hagut cap ferida ni detinguda.

Al migdia ha començat la manifestació que havia convocat la plataforma feminista Catalunya Abolicionista (CATAB) a la plaça Sant Jaume. Allà s’hi han reunit una setantena de dones i han llançat proclames dirigides als dos costats de la plaça, a la Generalitat i a l’Ajuntament. També han llegit un manifest on, entre altres proclames, han demanat l’abolició de la prostitució i han acusat al consistori barceloní de “promoure” l’explotació sexual de les dones “fomentant” que Barcelona sigui un destí de turisme sexual.

Més tard, cap a les 12.50 hores, ha entrat a la plaça un altre grup d’unes quaranta dones que formava la manifestació feminista de la CGT i que es dirigia cap a la Catedral de Barcelona per fer-hi el seu parlament. La trobada entre les dues protestes, però, ha generat tensió a causa d’una disputa històrica respecte a la posició de cada moviment cap a la prostitució: la CGT defensa la regulació i drets laborals per a les treballadores sexuals, i CATAB aposta per la prohibició d’aquesta activitat.

La plaça Sant Jaume també ha estat punt de trobada pel moviment universitari, que ha omplert l’espai que hi ha entre l’Ajuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat i ha llegit el seu propi manifest. Els universitaris han carregat contra el PP, Vox i l’Església, als que han acusat de “cultivar la cultura del masclisme i la LGTBI-fòbia”. També han apuntat al govern de l’estat, a qui han retret que no ha “complert les expectatives”, que no s’hagi enfrontat a l’Església i que hagi reprimit les protestes socials contra algunes sentències judicials com la de la violació múltiple de Pamplona. A dos quarts de tres encara hi quedava un centenar d’estudiants llançant proclames feministes.

Més notícies
Una imatge d'arxiu d'un autobús de la línia H6 / Wikimedia
Vaga del 8M: aquests són els serveis mínims a Barcelona
Notícia: Vaga del 8M: aquests són els serveis mínims a Barcelona
Comparteix
El transport públic funcionarà al 85 %, l'educació garantirà entre el 33 % i el 50 % dels docents, i els hospitals treballaran amb normalitat
Un altre 8M en què cal reivindicar la igualtat de gènere
Cal una legislació més dura per assolir la igualtat efectiva de gènere?
Notícia: Cal una legislació més dura per assolir la igualtat efectiva de gènere?
Comparteix
El 8M torna a ser una jornada reivindicativa per lluitar contra la invisibilització de la dona en una societat encara patriarcal
Parir és una merda (i no ha de ser-ho)
Notícia: Parir és una merda (i no ha de ser-ho)
Comparteix
"Em sumo a tantes veus feministes que han posat sobre la taula els deures pendents de l’obstetrícia"
Manifestació del 8M, en una imatge d'arxiu / Sira Esclans
ENQUESTA | Participaràs a les protestes feministes del 8 de març?
Notícia: ENQUESTA | Participaràs a les protestes feministes del 8 de març?
Comparteix
El dia de la dona recupera protagonisme amb el retrocés de la pandèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa