Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Participaràs a les protestes feministes del 8 de març?
  • CA

El dia internacional de la dona, el 8 de març, ha adquirit protagonisme els darrers anys. Des de la irrupció del #MeToo en denúncia de l’assetjament masclista, el feminisme ha fet sortir al carrer riuades de dones de totes les generacions. L’edició de 2020, però, va ser l’última multitudinària perquè just una setmana després esclatava la pandèmia de Covid-19 i s’iniciava un llarg confinament.

El centre de Barcelona va tornar a omplir-se de cartells feministes l’any passat, però les mesures sanitàries i la por al contagi van descafeïnar la mobilització, que es va haver de cenyir a un format estàtic i segmentada en blocs al passeig de Gràcia. Enguany el moviment feminista torna a organitzar una jornada de protesta amb expectatives de participació massiva, inclosa una manifestació al centre de Barcelona i una vaga general de 24 hores convocada a través del sindicat CGT. És la quarta vaga general convocada en motiu del 8 de Març.

L’entitat crida “al conjunt de treballadores i treballadors de Catalunya”, i no només a les dones, per denunciar el paper essencial de la mà d’obra femenina en sectors com l’educació o el comerç, on veu “precarietat en augment” i “explotació patriarcal”. La pandèmia, a més, ha causat “indefensió” en les assalariades forçades a compaginar cures i feina.

Quizmaker

Manifestació

El centre de Barcelona acollirà de nou una gran manifestació feminista, que portarà per lema “Contra les precarietats, les fronteres i les violències. Aquí estem les feministes!“. Sortirà de plaça Universitat a les 18h i té com a punt d’arribada l’Arc de Triomf, segons el cartell difós per l’Assemblea 8M. Com l’any passat, els cartells enginyosos seran un element destacat, igual que el clima festiu. En la protesta estàtica van participar unes 4.500 persones segons la Guàrdia Urbana, és a dir, les 3.600 que s’hi havien inscrit –es van exhaurir totes les places ofertes– i un miler més d’espontanis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa