Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Som imparables”: el 8M surt al carrer malgrat la pandèmia
  • CA

Barcelona no ha renunciat a celebrar el 8M tot i la pandèmia, a punt de complir-se un any del seu esclat. Ho ha fet amb una convocatòria estàtica per reivindicar la dona i empoderar-la, que intentava alhora complir les mesures sanitàries. “Juntes, diverses i rebels. Som imparables” és el lema de la mobilització d’enguany. La protesta ha començat a les 18:30 hores i ocupa vuit trams del passeig de Gràcia, entre la Gran Via i el carrer Rosselló.

De nou el 8M rejovenit dels darrers anys ha tornat a lluir clima festiu i pluralitat. Balls improvisats, pancartes casolanes humorístiques i fins i tot disfresses han compensat una menor assistència a causa de la pandèmia. Les inscripcions, exhaurides per complet, preveien una participació de 3.600 persones. No obstant s’hi han afegit també manifestants no inscrites i segons la Guàrdia Urbana l’afluència rondava les 4.500 persones.

Tot i els esforços de l’organització, que havia pintat senyals a la calçada central per marcar les distàncies mínimes anticontagi, les participants s’han distribuït com han volgut per l’avinguda, majoritàriament en grups d’amigues o blocs temàtics. A les 9:20h s’ha fet un minut de silenci i s’han encès espelmes liles en record de les dones mortes per violència de gènere.

Pancartes humorístiques al 8M a Barcelona / MMP
Cartell reivindicatiu a la manifestació del 8M a Barcelona / MMP

Carrosses a l’estil Carnaval han posat música a les principals cruïlles de la concentració i han animat una cita que corria el risc de quedar descafeïnada pel desgast d’un any de pandèmia. Els trams eren majoritàriament no mixtes, és a dir, només per a dones, pel que enguany s’han pogut veure molt pocs simpatitzants masculins de la causa igualitària. Com en les edicions anteriors, això sí, hi ha hagut representació de totes les edats i s’han manifestat juntes mares amb nadons, adolescents i dones grans.

També s’han visibilitzat sectors específics, com el col·lectiu transsexual, un dels protagonistes del 8M de 2021 arran del debat que genera la llei trans al Congrés. També abolicionistes i defensores de la legalització de la prostitució han tingut espais propis, tot i que molt propers al tram vaig d’avinguda, i s’han dedicat algunes consignes crítiques.

Pancartes casolanes al 8M a Barcelona / MMP

Per donar l’opció de manifestar-se també a les persones que no podien sortir de casa per la Covid-19, a les 21h s’havia convocat una cassolada popular des de balcons de la ciutat. Tot i un seguiment desigual i l’escassa difusió prèvia, en alguna barris de Barcelona sí que s’ha pogut sentir repicar, com per exemple a Sants.

Més notícies
Una de les dones protagonistes de 'Reinas de Extrarradio' d'Hache Retamar / Youtube
El rock de les sensellar de Barcelona
Notícia: El rock de les sensellar de Barcelona
Comparteix
'Reinas de Extrarradio' visibilitza les dones sense sostre a través d'usuàries d'una ONG de Nou Barris
El transport públic de Barcelona funciona amb normalitat / Jordi Play
Baix seguiment de la vaga del 8M al metro
Notícia: Baix seguiment de la vaga del 8M al metro
Comparteix
El percentatge de treballadors que han secundat la vaga és mínim a totes les empreses de transport públic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa