Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El rock de les sensellar de Barcelona
  • CA

Les dones sense llar de Barcelona són una mica menys invisibles des d’aquest dilluns. Coincidint amb el 8 de Març, s’ha estrenat a Youtube la cançó Reinas de Extrarradio de la cantant Hache Retamar, que denuncia la dura situació d’aquest col·lectiu. Usuàries de l’entitat noubarrienca Lola no estas sola protagonitzen el videoclip, que els dona veu per explicar-se i mostra escenes de la seva vida actual.

La roquera Hache Retamar, nascuda a Extremadura i veïna de Barcelona des de 2003, es va posar en contacte amb aquesta oenegé dedicada a les dones sense llar i també amb l’associació Mujeres Unidas entre Tierras (MUET) després de conèixer la seva situació de primera mà.

“D’aquí va néixer la idea de fer-les protagonistes del videoclip, una iniciativa molt ben rebuda per part de les dones”, relata Lola no estás sola. “Compartir uns dies amb elles i que siguin part del videoclip ha estat una de les millores experiències que m’ha donat la música”, els correspon l’artista. 

El sensellarisme femení és una de les cares més amagades de la pobresa, perquè sovint les dones que es troben sense un habitatge on viure se sotmeten a tot tipus de situacions violentes i nocives per tal de viure a cobert i no al carrer. Ben poques s’atreveixen a dormir al ras, com fan centenars d’homes a Barcelona, per por a agressions i per vergonya. 

Hache Retamar ha composat diversos temes dedicats a la igualtat de gènere i s’ha fet un lloc al panorama musical espanyol després de guanyar la IV edició del CarrefestMusicTalent 2019, que li va obrir les portes a tocar al Festival Internacional de Benicàssim. La cançó Reinas de Extrarradio, en versió acústica, forma part del disc En Femenino, un projecte musical que reuneix les creacions d’11 dones artistes per reivindicar la paritat a l’escena musical.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa