Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pallissa a un sense sostre que dormia a Barcelona
  • CA

Un home ha estat detingut a Barcelona la matinada de divendres a dissabte mentre apallissava una persona sense sostre. Els Mossos d’Esquadra han donat a conèixer el cas al migdia i han detallat que el van enxampar quan donava cops de puny a la cara de la víctima i li pegava amb un pal a les cames. Es tracta de la segona agressió clara en deu dies contra una persona sense llar a la ciutat.

Testimonis dels fets van trucar al 112 ràpidament i un amic de l’agredit va intervenir perquè l’atacant pogués ser detingut. No va tenir opció de defensar-se perquè estava dormint quan va rebre la pallissa totalment per sorpresa, poc després de mitjanit. L’autor és un home de 35 anys de nacionalitat marroquina, que va quedar arrestat per un delicte de lesions.

L’atac va succeir al carrer Andrade, a Sant Martí. Quan els mossos van arribar al lloc, la víctima ja tenia importants ferides a la cara. Els va explicar que acabava de rebre una agressió per part d’un desconegut. Havia fugit poc abans de l’arribada policial, però un company de la víctima el va perseguir corrent i el va aconseguir interceptar. Una patrulla va poder-los localitzar a poca distància, gràcies a un altre avís ciutadà sobre una discussió entre dos homes: era l’amic recriminant els fets a l’agressor.

La víctima va ser traslladada pels serveis d’emergències mèdiques fins a l’Hospital del Mar, on va rebre assistència mèdica per curar-se de les lesiones sofertes.

Almenys dos atacs en 10 dies

Precisament el passat 10 de febrer va transcendir un altre atac contra la persona que dormia al carrer. En aquella ocasió van ser tres neonazis que van intentar cremar viu un sensellar a la Ronda Sant Pau. Afortunadament un vigilant del Gimnàs Social Sant Pau ho va veure i els va foragitar quan ja l’havien ruixat amb gasolina.

Aquest mateix divendres, unes sis hores abans de l’atac de Sant Martí, es va conèixer el cas d’un petit incendi al passeig de Gràcia amb plaça Catalunya: el precari refugi de fustes i mantes que s’havia construït un home per no dormir tan al ras va quedar completament calcinat per causes que encara es desconeixen. Ho va perdre tot, fins i tot les ulleres i el passaport.

Els dos casos s’afegeixen a un hivern negre en matèria de sensellarisme. L’onada de fred del mes de gener va deixar 3 víctimes mortals en només 8 dies als carrers de Barcelona. Dos joves que dormien al parc de la Ciutadella i el mercat de la Barcelona van morir d’hipotèrmia el dia 11 i un tercer home va ser trobat sense vida al carrer Consell de Cent el dia 19, en tots tres casos sense signes de violència.

Més notícies
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona / GUB
Un home sense llar perd totes les seves poques pertinences en un foc
Notícia: Un home sense llar perd totes les seves poques pertinences en un foc
Comparteix
Dormia sota una bastida del passeig de Gràcia i s'ha quedat sense ulleres ni passaport
Una imatge d'arxiu del Gimnàs Social de Sant Pau / TOT Barcelona
Tres neonazis intenten cremar viu un sensellar
Notícia: Tres neonazis intenten cremar viu un sensellar
Comparteix
Un vigilant del Gimnàs Social Sant Pau els ha foragitat quan ja l’havien ruixat amb gasolina
Un jove, el Mohammed Ahmed, en una casa d'acollida, en imatge d'arxiu / Jordi Play
Fre en l’acollida familiar de joves migrants sols per la pandèmia
Notícia: Fre en l’acollida familiar de joves migrants sols per la pandèmia
Comparteix
Entitats socials alerten que la por al contagi i la crisi dificulten la incorporació de noves llars | Dos hostals s'erigeixen en alternativa provisional
Una persona sense llar dormint al carrer / Arrels
“És inacceptable que en una ciutat com Barcelona hi hagi persones que morin de fred al carrer”
Notícia: “És inacceptable que en una ciutat com Barcelona hi hagi persones que morin de fred al carrer”
Comparteix
Sant Egidi triplica els àpats distribuïts a Barcelona per la pandèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa