Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres neonazis intenten cremar viu un sensellar
  • CA

Tres joves d’estètica neonazi han intentat cremar viva una persona sense llar que acostuma a dormir a prop del Gimnàs Social Sant Pau, al Raval de Barcelona, segons ha denunciat l’entitat. Un dels seus vigilants ha evitat a l’últim moment la tragèdia, ja que els joves havien ruixat l’home amb benzina, segons ha explicat ell mateix en un vídeo difós per la CUP.

Fonts de l’entitat han explicat al TOT Barcelona que el treballador havia arribat mitja hora abans del que li tocava al Gimnàs i que, mentre esperava al cotxe, ha vist com “els tres joves començaven a ruixar-lo amb un líquid”. Llavors ha sortit del vehicle a tota pressa cridant perquè paressin i han fugit. “Quan s’hi ha pogut acostar ha vist que era benzina”, asseguren.

La Guàrdia Urbana s’ha desplaçat fins allà després de rebre la trucada del Gimnàs Sant Pau, però els presumptes autors ja havien fugit i no els han pogut localitzar. Fonts de la policia barcelonina expliquen que estan investigant els fets.

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, la Fundació Arells ha acompanyat l’home agredit a una comissaria dels Mossos d’Esquadra per posar una denúncia i té previst anar a dinar menjador social del Poble-sec, on va habitualment. El sensesostre, que dormia durant l’agressió, no s’hauria adonat del que estava passant fins que ha sentit els crits del vigilant de seguretat. L’Ajuntament li ha ofert suport psicològic i Arrels està buscant un lloc on pugui passar la nit.

El regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha anunciat que el consistori portarà “l’intent d’assasinat” a la Fiscalia d’Odi perquè l’actuació dels joves neonazis no quedi “impune”. Serra ha assegurat que arribaran “fins al final” per identificar-los i està convençut que la motivació de l’agressió és “ideològica”.

Hogar Sí lamenta els fets

L’Observatori HATEnto, liderat per Hogar Sí, ha manifestat la seva “repulsa i enèrgica condemna” davant l’agressió amb gasolina a una persona sense llar a Barcelona, ​​i ha reclamat “una solució” als polítics. Des d’Hogar Sí, una organització de Madrid, s’han posat en contacte amb el fiscal de delictes d’odi de Barcelona per mostrar la seva preocupació per aquests fets i sol·licitar la seva implicació en la investigació. A més, exigeixen “als partits polítics que es posicionin clarament per la solució al sensellarisme”. “Que apostin de forma decidida per eradicar aquest problema, ja que és la Generalitat de Catalunya qui té les competències en matèria d’habitatge i serveis socials”, subratllen.

En aquest sentit, afegeixen que “la millor garantia que una persona no s’exposi a morir cremada per viure al carrer és que disposi d’una llar”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ton a febrer 10, 2021 | 18:01
    Ton febrer 10, 2021 | 18:01
    Banda de fills de puta integrals. Al trullo d'una puta vegada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa