Els casos de LGTBIfòbia s’han multiplicat per dos a Barcelona en els últims quatre anys. El nombre de casos de rebuig per orientació sexual coneguts per l’Oficina per la No Discriminació de Barcelona han passat de representar un 16% el 2018 a un 32% del total de fets atesos el 2021. En nombres totals, són 78 presumptes episodis de discriminació per LGTBIfòbia, inclosos dins de les 244 denúncies interposades al servei municipal l’any passat, ha explicat l’Ajuntament de Barcelona aquest dijous.

En canvi, els casos de racisme que han arribat a l’Oficina per la No Discriminació de Barcelona han baixat els últims anys. Tot i així, van rebre 84 presumptes situacions de racisme, un nombre de denúncies davant del servei municipal superior als casos de LGTBIfòbia. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha informat que els casos de racisme i xenofòbia han baixat fins al 34%, quan havien arribat a suposar més del 40% dels expedients oberts per l’oficina. En total, el nombre de situacions de discriminació s’ha incrementat un 11% respecte a l’any 2020, i se situa en 244 expedients.

Així mateix, l’Ajuntament ha apuntat que les agressions físiques que examinen disminueixen. Passen del 15% al 13% dels casos, mentre que la vulneració de la integritat moral segueix sent amb diferència el principal dret vulnerat, amb el 37%. La discriminació en la prestació de serveis es manté amb el 13% sobre el total. Tant les vulneracions en serveis públics com per qüestions d’habitatge representen un 9% de les queixes.

L’Oficina per la No Discriminació de Barcelona ha doblat els processos de mediació i intermediació per reparar el dany causat. Han passat de 13 mediciacions el 2020 a 38 el darrer any. A més, el servei va presetar 300 atencions a víctimes de discriminacions durant 2021. A més, va prestar orientació i accions de suport en altres 319 ocasions.

Campanya contra l’homofòbia

Per una altra banda, l’Observatori contra l’Homofòbia ha engegat una campanya per recaptar diners per a la defensa i l’acompanyament de dones lesbianes, bisexuals i trans que han patit casos de discriminació i victimització. La campanya de micromecenatge, iniciada el 3 de març, s’ha marcat com a fita reunir 5.000 euros.

“Aquesta campanya és un instrument clau per aconseguir trencar la invisibilitat que pateixen, el que impedeix, en moltes ocasions, que les violències es puguin fer públiques, es denunciïn i, en el seu cas, s’arribin a judicialitzar amb les garanties necessàries”, comenta l’Observatori contra l’Homofòbia. La recollida de fons està oberta fins a mitjans d’abril a través de la plataforma Goteo. L’entitat explica que la campanya, sota el nom Cap dona LBT sense defensa, està oberta a qualsevol aportació a partir d’un euro.

Més notícies
Els Mossos intervenen en un moment de tensió entre grups feministes al centre de Barcelona / Carles Martín (ACN)
Notícia: Tensió a la plaça Sant Jaume entre grups feministes per la prostitució
Comparteix

Tensió a la plaça Sant Jaume entre grups feministes per la prostitució

Insults, estrebada de pancartes i proclames a favor i en contra del treball sexual
Notícia: Tensió a la plaça Sant Jaume entre grups feministes per la prostitució - Mobile
Refugiats ucraïnesos arriben a l'aeroport del Prat el 6 de març de 2022, en un vol de rescat provinent de Polònia / Sílvia Jardí (ACN)
Notícia: Barcelona prepara un “gran centre” d’acollida de refugiats ucraïnesos
Comparteix

Barcelona prepara un “gran centre” d’acollida de refugiats ucraïnesos

La capital "està preparada", assegura l'alcaldessa Ada Colau
Notícia: Barcelona prepara un “gran centre” d’acollida de refugiats ucraïnesos - Mobile
Hotel Axel a l'Havana AXEL
Notícia: Un hotel barceloní exporta el seu model LGTBI a Cuba
Comparteix

Un hotel barceloní exporta el seu model LGTBI a Cuba

Axel obre un complex hoteler a l'Havana, que se sumen a la cadena que ja té a l'Estat, els EUA i Alemanya
Notícia: Un hotel barceloní exporta el seu model LGTBI a Cuba - Mobile
Una persona amb la bandera del col·lectiu no binari / Eduardo Parra / Europa Press
Notícia: Barcelona pregunta pel gènere no binari per accedir a subvencions
Comparteix

Barcelona pregunta pel gènere no binari per accedir a subvencions

Els experts no coincideixen sobre com fer compatible la consulta amb els drets dels treballadors i la llei de protecció de dades
Notícia: Barcelona pregunta pel gènere no binari per accedir a subvencions - Mobile

Nou comentari

Comparteix