Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els agents immobiliaris, en peu de guerra per les acusacions de racisme

Els agents immobiliaris estan en peu de guerra contra l’Ajuntament de Barcelona per les acusacions de racisme al sector. Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, el Consell de Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya i l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya han emès un comunicat conjunt per negar “rotundament” que els professionals del sector discriminin els candidats a llogar un pis en funció de la seva nacionalitat.

La setmana passada l’Ajuntament va publicar un informe en el qual assegurava que el 62% dels agents immobiliaris estaven disposats a discriminar pel seu origen ètnic els candidats a llogar un pis. De fet, només un 10% dels agents consultats rebutjava de manera rotunda aplicar criteris racistes a la cerca de llogaters. L’estudi es basava en 350 trucades telefòniques realitzades a diferents immobiliàries en nom d’una propietària fictícia que volia posar al mercat de lloguer un pis de l’Eixample i que explicava als agents que volia que excloguessin “les persones immigrants” del procés de selecció.

Estudi sense rigor

Els agents immobiliaris critiquen que la metodologia utilitzada per l’Ajuntament “no té el rigor que exigeix l’anàlisi d’una qüestió d’aquesta magnitud i impacte social” i asseguren que el mateix govern municipal els va explicar que es tractava de “quatre denúncies aïllades” que no representen el sector. Per això acusen l’Ajuntament de “desencertat i irresponsable” per contribuir a “la transmissió d’informacions totalment esbiaixades que malmeten el prestigi i el reconeixement de molts professionals a Barcelona”.

“Lamentem profundament i ens entristeix que, de forma salvatge i continuada, s’arremeti contra els agents immobiliaris i se’ns responsabilitzi de tots els pecats del mercat immobiliari en lloc de facilitar ponts de diàleg”, conclou la nota. El sector immobiliari recorda que no permet “discriminacions de cap índole” i que el seu codi ètic, subscrit per més de 3.500 agents immobiliaris, ho diu clarament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nuri a desembre 20, 2021 | 15:46
    Nuri desembre 20, 2021 | 15:46
    Si jo tingues un pis per llogar, ja m'agradaria, reclamaria el dret a triar a qui el llogo, independenment de colors, raçes o religions, que m'es ben igual, però no siguem tan ipocrites, a ningú li agrada ficar a casa seva segons quin perfil de gent, ho veiem cada dia, vivendes destrosades, impagaments, problemes de convivencia amb els veins, etc etc, els petits propietaris, no tenen la culpa dels problemes socials que te aquest païs, això correspont unicament a les administracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa