Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Insults homòfobs i presumpta agressió física d’ultres a un grup amb una bandera LGTBI
  • CA

Segona vegada en menys d’un mes que el que comença sent una manifestació de Vox acaba amb el col·lectiu LGTBI enduent-se la pitjor part.Avui ha estat a l’estàtua de Colom. Era el punt on el partit ultradretà havia convocat una concentració per donar suport a la icònica estàtua barcelonina. Quan la convocatòria oficial havia acabat i la majoria dels participants havien marxat, un petit grup de de persones amb una bandera LGTBI ha segut a l’entorn del monument. El gruix de manifestants de Vox se n’havia anat i sobretot quedaven individus del Frente Nacional Identitario, que havien anat a donar suport. En aquell moment, s’ha precipitat el succés. “Uns ultres se’ns han apropat, han començat a cridar ‘maricones, maricones, ¿qué hacéis aquí?’. I han arribat a fer cops de punys a companys, que s’han defensat”, relata l’Alfre, un dels integrants del grup.

En aquell moment, s’ha iniciat un forcejament que ha acabat ràpidament, alhora que feien acte de presència els antiavalots dels Mossos d’Esquadra al punt calent. Aquest diari, que ha arribat alhora que la policia, ha pogut presenciar com encara hi havia almenys un ultra cridant insults homòfobs al grup que defensava els drets LGTBI –un dia abans del dia internacional de l’orgull del col·lectiu. En el vídeo capturat es pot escoltar un home dient “maricas” i “tengo muchísima fuerza”, amenaçant encara el grup.

En arribar al lloc, però, els Mossos d’Esquadra s’han limitat a envoltar el grup amb la bandera LGTBI i anunciar-los que els haurien d’acompanyar per quedar identificats. En canvi, no s’han demanat explicacions a cap dels implicats per la part ultra.

Pocs minuts després, el grup d’unes deu persones que havien estat insultats per reivindicar la llibertat sexoafectiva ja estava situat a l’enllaç de l’avinguda Drassanes amb el Portal de la Pau. És l’espai on els Mossos d’Esquadra havien establert abans el punt de control a una contramanifestació antifeixista. Una vegada al lloc, han identificat tots els membres del grup. “Però no ens han fet ni cas quan els hem explicat el que passava. Així que ara no sabem si denunciar o què fer”, afegeix l’Alfre.

Fonts oficials de la policia catalana asseguren que no tenen constància registrada de cap agressió ni incident com el que han relatat els afectats. Tanmateix, des de l’Observatori contra l’Homofòbia, han assegurat que els demanaran explicacions als Mossos i que ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona. A més, el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha condemnat aquesta “acció feixista i LGTBIfòbica, com qualsevol altra actitud violenta que surt de la ultradreta”. Des de l’observatori han activat els protocols habituals en casos d’atacs al col·lectiu LGTBI i s’han posat a disposició de les víctimes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laurafpactriz a juny 29, 2020 | 15:16
    Laurafpactriz juny 29, 2020 | 15:16
    Esos mossos deberían ser sancionados y expulsados del cuerpo, los agresores son los ultras de vox no esos jóvenes lgtbi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa