Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Observatori Contra l’Homofòbia obre un WhatsApp per a dones lesbianes i bisexuals

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha obert un nou servei que consisteix en una línia de WhatsApp dirigida de manera exclusiva a dones, cis i trans, lesbianes i bisexuals. La iniciativa pretén facilitar la denúncia d’aquests col·lectius després que estudis de l’OCH sobre LGTBI-fòbia a Catalunya hagin mostrat que el registre d’incidències per lesbofòbia i bifòbia és menor. El servei s’activarà aquest dijous amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. És un servei gratuït que gestionaran voluntaris de l’OCH i que estarà actiu el primer dijous de cada mes de 18 h a 20 hores.

Júlia González, coordinadora del servei, diu que la idea és “construir un espai per a dones on poder ser acompanyades per altres dones”. L’OCH considera que darrere aquest nombre d’incidències menor hi ha una doble discriminació que pateix el col·lectiu, una pel fet de ser dona i l’altra pel fet de formar part del col·lectiu LGTBI. L’objectiu és que “qualsevol mena de discriminació no quedi en el silenci” ni “impune”.

Cartell de la campanya / OCH

González explica que volen “visibilitzar les violències lesbofòbiques i bifòbiques” i afegeix que el servei d’atenció vol ser “un espai on poder expressar els nostres malestars i denunciar les discriminacions viscudes”.

El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, destaca que és “molt important” donar eines específiques que facilitin la denúncia de les violències cap a les dones (cis o trans) lesbianes i bisexuals.

Nou comentari

Comparteix