Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Assajos clínics analitzats a Barcelona proven l’eficàcia de la immunoteràpia per al càncer de pulmó
  • CA

HM Hospitals, a través del Centre Integral Oncològic Clara Campal HM CIOCC Barcelona, ha liderat un document de revisió dels avenços terapèutics més rellevants en el càncer de pulmó metastàtic del 2018, que revela noves formes d’abordar aquesta patologia. El treball, publicat a Journal of Thoracic Oncology, ha estat dirigit pel doctor Jordi Remón, cap de la Unitat de Tumors Toràcics del centre ubicat a HM Delfos, i ha comptat amb la participació d’experts internacionals.

El document analitza detalladament set assajos clínics en els quals han participat més de 6.000 pacients de tot el món i els resultats marcaran l’enfocament terapèutic d’aquesta patologia durant els pròxims dos anys. En aquest sentit, es destaca la rellevància de la immunoteràpia com a nou tractament de primera línia, sola o en combinació amb quimioteràpia, en pacients amb càncer de pulmó avançat, el que permetrà establir nous estàndards.

Fins ara, la immunoteràpia només havia demostrat la seva eficàcia com a tractament de segona línia. La immunoteràpia és una nova estratègia terapèutica que es basa en l’estimulació del propi sistema immunitari del pacient perquè pugui actuar contra les cèl·lules cancerígenes.

El document recull, també, les principals novetats terapèutiques sobre la teràpia personalitzada, que resulta clau en el 25% dels pacients amb càncer de pulmó metastàtic amb alteracions genòmiques. En aquests casos, la teràpia personalitzada millora el pronòstic, retardant l’inici de la quimioteràpia.

D’aquesta manera, el centre HM CIOCC Barcelona, que va iniciar la seva activitat recentment, es converteix en un dels pocs centres de l’estat espanyol on ja s’està utilitzant la combinació d’immunoteràpia i quimioteràpia com a tractament estàndard de primera línia per al càncer de pulmó avançat.

El doctor Remón, principal autor de la publicació, assegura que “aquests avenços obren un nou camí en el tractament del càncer de pulmó avançat”, tot i que matisa que “encara queden diversos reptes per davant, com ara la caracterització de biomarcadors predictius, la selecció de pacients per rebre teràpies dirigides i l’accessibilitat als tests diagnòstics i a aquests nous tractaments, així com la definició d’estratègies de combinacions amb immunoteràpia i l’avaluació prospectiva de l’eficàcia de la immunoteràpia en grups especials, com ara pacients ancians o amb metàstasi cerebral, que no sempre s’inclouen en els assajos clínics”.

La recerca és una de les grans apostes d’HM Hospitals per al seu projecte oncològic a Catalunya, ja que el seu desenvolupament contribuirà a mantenir el grup com a referència en el tractament del càncer. HM CIOCC és el primer cancer center privat de l’estat pel que fa al nombre de nous pacients, amb més de 3.300 casos anuals. 

HM CIOCC Barcelona treballa en col·laboració amb els seus centres homòlegs de Madrid i Galícia i compta amb professionals de les diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques oncològiques, a més de amb la més avançada tecnologia, de manera que els pacients troben abordatges multidisciplinaris amb la màxima qualitat assistencial.

Més notícies
L’aposta d’HM Hospitales pel tractament del càncer arriba a Barcelona amb el centre HM CIOCC
Notícia: L’aposta d’HM Hospitales pel tractament del càncer arriba a Barcelona amb el centre HM CIOCC
Comparteix
Inaugura a HM Delfos la delegació barcelonina del Centre Integral Oncológico i fitxa professionals mundialment reconeguts
Entrada de l'Hospital HM Delfos / Cedida
L’Hospital HM Delfos crea un centre oncològic integral
Notícia: L’Hospital HM Delfos crea un centre oncològic integral
Comparteix
Els investigadors i especialistes hi oferiran tractaments personalitzats i assajos clínics als pacients de càncer
Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar
Notícia: Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar
Comparteix
Joan Albanell Mestres fa visible l'aposta per l'especialitat que tracta el càncer del grup HM Hospitales al centre que ha adquirit a Barcelona
HM Hospitales, nou propietari de Delfos i la Clínica Sant Jordi, creix un 14,4% en facturació
Notícia: HM Hospitales, nou propietari de Delfos i la Clínica Sant Jordi, creix un 14,4% en facturació
Comparteix
El 2018 va ser l'any de l'aterratge del grup a Barcelona, que es continua amb l'adquisició de la Clínica Sant Jordi, de Sant Andreu
L’Hospital HM Delfos estrena Urgències després d’una modernització profunda
Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena Urgències després d’una modernització profunda
Comparteix
L'entrada en funcionament del servei 24 hores és un pas més en pla director amb 30 milions d'inversió d'HM Hospitales
L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia
Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia
Comparteix
Disposa d’un quiròfan integrat de neurociències amb TAC intraoperatori mòbil d’última generació
Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales
Notícia: Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales
Comparteix
"Recomano a tots els empresaris que inverteixin a Catalunya", assegura el president del grup, Juan Abarca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa