L’Ajuntament negocia 2 propostes de CAP amb l’oposició a canvi de renunciar a la Misericòrdia

El govern d'Ada Colau vol portar un últim cop a votació la revocació, però la retirarà si hi ha un compromís sòlid per algun dels dos edificis annexos al MACBA

El govern d’Ada Colau farà un últim intent aquesta setmana de revocar la cessió de l’antiga capella de la Misericòrdia al MACBA i destinar-la al nou ambulatori del Raval. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, han anunciat que inclouran aquest punt a l’ordre del dia de l’últim plenari que li queda al mandat, aquest divendres. Tot i així, aquest punt podria no aparèixer al ple si, en veure que no hi ha una majoria suficient per tirar-lo endavant, s’arribés a un acord amb la resta de partits. Els comuns plantegen la retirada d’aquesta votació com a moneda de canvi per aconseguir un compromís de l’oposició amb una proposta concreta d’ubicació per a l’urgent ambulatori.

Així, en els propers tres dies presentaran a tots els grups municipals les dues propostes arquitectòniques que el CatSalut ofereix per ubicar el CAP en un terreny annexe al MACBA que ara funciona com a espai públic i accés a la veïna plaça Joan Coromines. Els dos possibles edificis, que els veïns anomenen ‘cubs’, suposen construir en aquest racó de la plaça dels Àngels un volum de quasi 2.900 metres quadrats. 

Dues opcions amb diferent silueta arquitectònica

La distribució és diferent en les 2 propostes. L’anomenada “A.2” planteja sis plantes i un soterrani en forma de cadira, el que generaria un túnel poc atractiu de  entre la plaça dels Àngels i la Joan Coromines per comunicar-les i per permetre també l’accés de mercaderies per la porta lateral del museu.

Tres vistes de la proposta

Tres vistes de la proposta “A.2” del Catsalut per al CAP Raval Nord 

L’altra opció, batejada com a “B”, és un prisma rectangular de cinc plantes més soterrani que deixaria un passadís de sis metres a cel obert més agraït, però que perjudicaria més als veïns del bloc de pisos sobre el que es recolza. 

Tres vistes de la proposta

Tres vistes de la proposta “B” del Catsalut per al CAP Raval Nord 

La conselleria de Salut avalaria tècnicament les dues opcions, però de moment no les ha presentat en públic i ha revelat quina prefereix. El govern municipal segueix preferint la capella de la Misericòrdia a qualsevol d’aquestes dues propostes, per planificació urbana i suport veïnal, però assegura que acatarà la decisió de CatSalut i de la majoria del ple barceloní si hi ha un ampli consens per un dels dos edificis.

[r:7]

Aquest consens s’hauria de traduir, avisen, en la firma abans d’eleccions d’un protocol d’intencions entre les tres administracions implicades. Els ‘cubs’ s’aixecarien sobre un terreny que avui pertany al consorci del CCCB, on la Diputació de Barcelona té majoria absoluta (75%). Caldria, per tant, que l’ens provincial cedís el terreny a l’ajuntament, aquest tramités un canvi urbanístic –d’espai públic a equipament– i la conselleria de Salut tirés endavant la construcció de l’ambulatori. 

Més informació

Nou comentari