Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns del Raval ocupen seus del PSC, ERC, PDECat i Cs per reclamar el CAP a la Misericòrdia
  • CA

Membres de la plataforma CAP Raval Nord han fet un “passeig” per les seus del PSC, ERC, PDECat i Ciutadans. Es tracta dels partits que no han donat suport a l’ús de la capella de la Misericòrdia per fer-hi el CAP Raval Nord, ja sigui amb vots en contra -en el cas de socialistes i la formació taronja- o amb abstencions -republicans i demòcrates. Un grup de 15 persones han visitat els locals de les seus nacionals de cada partit per lliurar el manifest a favor de revertir la cessió de l’espai al MACBA perquè ampliï el museu. 

[r:1]

Amb una pancarta en què es llegia “el CAP a la Misericòrdia és un consens de barri, partits, a quins interessos serviu?” els veïns han entrat als diversos locals de manera pacífica, segons explica el Guillem, un dels participants. “A ERC s’han espantat molt”, explica, per després afegir que els responsables de seguretat de la seu s’han relaxat quan els membres de CAP Raval Nord els han insistit que només volien lliurar el manifest. 

Els veïns a la seu de Ciutadans. | CAP Raval Nord

Els veïns a la seu de Ciutadans. | CAP Raval Nord

La reacció de Ciutadans, per al Guillem, ha estat “exagerada”. No només del personal de seguretat, que s’ha posat “molt nerviós”, sinó també de la presidenta del grup municipal taronja, Carina Mejías. En una piulada, la regidora de Ciutadans ha criticat l’acció i ha instat la plataforma a “aprendre” a “acceptar la democràcia”. 

Malgrat que no esperava que “ningú” els escoltés, el grup de 15 veïns han estat ben rebuts a la seu del PDECat. El Guillem agraeix l’actitud del partit, a qui han detallat la situació. “La nostra intenció era canviar el sentit del vot dels partits”, remata. 

Membres de la plataforma a la seu del PDECat. 26-3-2019| CAP Raval Nord

Membres de la plataforma a la seu del PDECat. | CAP Raval Nord

Mantenen l’ocupació de la Misericòrdia

Paral·lelament, membres de la plataforma mantenen la protesta a la capella de la Misericòrdia, que ocuparan fins al ple de divendres.

Veïns del Raval al local d'ERC. 26-3-2019. | CAP Raval Nord

Veïns del Raval al local d’ERC. | CAP Raval Nord

Més notícies
Una de les xerrades que han organitzat el veïns del Raval després d'ocupar la capella. / David Cobo
Veïns del Raval ocuparan la capella de la Misericòrdia fins al ple de la setmana vinent
Notícia: Veïns del Raval ocuparan la capella de la Misericòrdia fins al ple de la setmana vinent
Comparteix
Ho fan per exigir que l'espai s'hi destini al CAP Raval Nord

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa