Veïns del Raval ocuparan la capella de la Misericòrdia fins al ple de la setmana vinent

Ho fan per exigir que l'espai s'hi destini al CAP Raval Nord

Veïns del Raval han ocupat la capella de la Misericòrdia per exigir que es destini l’espai al CAP Raval Nord. Després que gran part de l’oposició votés en contra de revocar la cessió de la capella al MACBA perquè ampliï el museu, des de la plataforma CAP Raval Nord han anunciat l’acció. Després d’haver ocupat durant hores, ja han disposat un calendari des d’avui i fins al divendres de la setmana vinent –el dia del ple municipal– per fer activitats i mantenir l’espai actiu. La idea és fer torns per assegurar que la capella estigui ocupada durant tots els dies.

El membre de la CUP Barcelona Jordi Magrinyà ha compartit un vídeo en què es constata l’ocupació de l’espai des del migdia. 

La plataforma CAP Raval Nord Digne ha reivindicat l’ocupació amb un cartell. “Mentre els polítics busquen el millor espai per al CAP… Les veïnes del Raval ja l’hem trobat”, han dit. En declaracions a aquest diari, els professionals i els veïns del Raval han explicat que han rebut múltiples mostres de suport d’altres col·lectius de la ciutat i dels mateixos estudiants de la UB, que s’han sumat a l’ocupació en alguns casos. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha donat suport i hi ha organitzat una xerrada sobre història i antifeixisme. 

CAP Raval Nord Digne ha penjat una pancarta a l'entrada del recinte de la capella de la Misericòrdia. / David Cobo

CAP Raval Nord Digne ha penjat una pancarta a l’entrada del recinte de la capella de la Misericòrdia. / David Cobo

L’organització veïnal ha donat resposta així a la decisió de la comissió d’Economia i Hisenda i ha complert la seva paraula, ja que va anunciar mobilitzacions si s’ajornava la decisió de cedir l’espai per fer-hi el centre de salut. Avui han fet valer el seu avís.

El MACBA, “preocupat”

Fonts del MACBA consultades per Europa Press han mostrat “preocupació” per la seguretat dels veïns que ocupen la Misericòrdia. El museu ha comunicat la situació a representants del Ministeri de Cultura, la Conselleria de Cultura i l’Ajuntament, que formen part del consorci del MACBA.

“La nostra preocupació és la seguretat de les persones perquè és un edifici sense condicions i amb una estructura deficient”, han declarat des del MACBA. 

Més informació

Nou comentari