Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut veu possible ubicar el CAP Raval Nord a la UB però segueix preferint la Misericòrdia

El govern municipal fa valdre davant ERC i la resta de l’oposició un informe de CatSalut –que depèn d’una conselleria d’ERC– d’aquest mateix dimarts que es pronuncia a favor de destinar al Capella de la Misericòrdia a l’ampliació del CAP Raval Nord. L’antiga església és sòl municipal i està cedida avui per avui al MACBA, pel que l’equip d’Ada Colau proposa cancel·lar el conveni de cessió i invertir prioritats. CatSalut ha estudiat tres alternatives per a l’ambulatori, que fa una dècada i mitja que reclama una solució a la seva precarietat actual, i es manté favorable a la Capella en considerar-la més ràpida que el solar de la UB –proposat per ERC– o la construcció d’un edifici als jardins del costat del museu –com havia plantejat el districte de Ciutat Vella–.

“Tot i no essent una opció fàcil, és l’única que a dia d’avui considerem viable en un calendari raonable”, diu l’informe, al que ha tingut accés el TOT Barcelona. Per a les altres dues opcions, estableix quins passos urbanístics i polítics s’haurien de fer per tal de fer “viables” realment els solars alternatius. Caldria per exemple modificar el Pla General Urbanístic Metropolità perquè els dos estan qualificats avui de zona verda, el que comportaria uns 12 mesos de tramitació segons la institució sanitària i faria saltar segur el projecte sencer al següent mandat.

Pel que fa al solar de la UB, CatSalut sosté que “caldria que l’Ajuntament concretés un possible calendari de cessió” i que des del moment de “fer el planejament i redactar el projecte fins a iniciar l’obra passarien uns 18-20 mesos”. Sobre l’excavació arqueològica on fan pràctiques els estudiants de la UB, indica que “hi ha informes preliminars que diuen es podria acabar i desmuntar” la part del jaciment on es troben uns antics forns. També alerta que caldria “garantir l’accés amb vehicle a la mateixa porta de l’edifici, tant per a ambulàncies com per part de pacients amb dificultats de mobilitat” i assenyala l’existència de costos afegits per l’adequació de l’actual mitgera a la vista i la resolució de les excavacions.

L’anàlisi també puntualitza que en el cas de la plaça annexa al MACBA, caldria acordar una cessió amb la propietat (Diputació de Barcelona) i valorar si hi ha condicionants patrimonials malgrat que avui per avui l’icònic edifici Meyer de color blanc no està catalogat. També alerta que caldria “garantir l’accés amb vehicle a la mateixa porta de l’edifici, tant per a ambulàncies com per part de pacients amb dificultats de mobilitat” i actualment no es pot circular a través de la plaça dels Àngels. Finalment apunta que “cal definir qui es farà càrrec d’altres possibles despeses colaterals”, com el trasllat del mural d’Eduardo Chillida que avui decora la paret mitgera o l’ajust necessari per a l’accés de mercaderies al museu.

Votacions en comissió

La comissió de Drets Socials d’aquest dimarts ha fet prosperar la proposta republicana, que rebutja la UB, amb el vot del grup Demòcrata, Cs, ERC, PSC i el regidor Juanjo Puigcorbé. Barcelona en Comú, la CUP i el PP han votat en contra de negociar formalment la cessió del solar universitari i “ajornar qualsevol decisió” sobre la Misericòrdia mentre durin les converses. Només unes hores més tard, a la comissió d’Economia que es celebra aquesta tarda, està previst que el govern municipal sotmeti a aprovació inicial la revocació de la cessió al MACBA del solar de la capella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa