Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plataforma pel CAP Raval Nord anuncia mobilitzacions si s’ajorna la decisió
  • CA

“No tolerarem aquesta presa de pèl”, ha etzibat un dels representants de la plataforma CAP Raval Nord Digne, Iñaki Garcia. Ho ha dit en referència a la possibilitat que demà no prosperi la revocació de la cessió de la Capella de la Misericòrdia al MACBA, que es votarà en primera instància a la comissió d’Economia. També han anunciat “mobilitzacions d’urgència” des de demà mateix i fins al ple del 29 de març en què s’ha de ratificar de manera vinculant la decisió final. 

Iñaki García i Ana Romagosa, portaveus de la plataforma Cap Raval Nord Digne / D. C.

Iñaki García i Anna Romagosa, portaveus de la plataforma Cap Raval Nord Digne / D. C.

El resultat de les dues votacions, a hores d’ara, és incert. Especialment després que el grup d’ERC fes una proposta d’última hora per projectar el futur CAP a un solar de la facultat d’Història de la Universitat de Barcelona. “És irresponsable i està fora de lloc”, ha remarcat Garcia, ja que “Esquerra Republicana ni tan sols va comentar la iniciativa amb la universitat abans de proposar-ho”.

Només amb el suport assegurat de Barcelona en Comú i la CUP, des de la plataforma lamenten el canvi de postura dels republicans des que va marxar Alfred Bosch i va entrar Gemma Sendra com a regidora. “Abans celebraven la fita de situar el CAP Raval a la Misericòrdia, però ara ens parlen d’aconseguir ‘consens'”, explica la directora del centre sanitari i portaveu del col·lectiu, Anna Romagosa. 

Romagosa ha afegit que s’acusa els partidaris d’assegurar el futur del CAP a la Misericòrdia de prioritzar la salut per davant de la cultura “quan fa onze anys que vam signar un document que iniciava l’urgència d’un nou ambulatori i no ens hem mobilitzat fortament fins als darrers mesos”. La representant de la plataforma, a més, ha recordat que hi ha problemes d’espai que provoquen que nadons acabats de néixer comparteixin espai amb nens malalts i que també han causat situacions de risc, com quan fa mesos va caure una pedra de la façana.

A la votació sobre la iniciativa ciutadana van proposar al ple del mes de febrer, els comuns i la CUP van ser els únics que van aprovar-la, mentre que PDECat, ERC i el regidor no adscrit Juanjo Puigcorbé es van abstenir. Per contra, PP, PSC, C’s i Gerard Ardanuy van oposar-s’hi. La major part dels vots en contra i les abstencions demanaven que hi hagi “consens”. Tanmateix, des de CAP Raval Nord Digne recorden que “si no hi ha consens, algú haurà de prendre alguna decisió urgent, abans que calgui un accident perquè ens facin cas”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa