L’exdirectora de la biblioteca del Raval diu que el MACBA va frustrar també la seva ampliació

La plataforma CAP Raval Nord s'ha reunit amb el director del museu, propietari de la Misericòrdia, per reivindicar l'espai per al centre sanitari

El MACBA ja va actuar de fre per l’ampliació d’un altre equipament de barri anys enrere. És el que assegura la que va ser la directora de la biblioteca pública del Raval, Sant Pau-Santa Creu, durant 20 anys (1998-2018) en una carta a la plataforma CAP Raval Nord Digne. L’escrit d’Imma Solé lloa la lluita dels veïns i professionals de l’ambulatori per aconseguir el centre de salut a la capella de la Misericòrdia i empatitza amb la seva causa, ja que, segons apunta, l’any 2002 també es va plantejar l’ampliació de la seva biblioteca però, finalment, la ubicació proposada va anar a parar a les mans del Museu d’Art Contemporani de Barcelona. 

El text de Solé recorda que la regidora socialista Katty Carreras va proposar “l’edifici pantalla de la plaça dels Àngels que, juntament amb el darrer pis del Convent dels Àngels” podia adequar-se “com a nova biblioteca del Raval”. I afegeix que tant la Diputació de Barcelona com el Consorci de Biblioteques hi van arribar a donar el vistiplau. Tot i això, el MACBA va veure en el mateix espai “un bon lloc per ubicar-hi la seva biblioteca i les seves oficines”, assegura el document que s’ha publicat a les xarxes. Finalment, va guanyar “el gran” i l’espai de barri que calia ampliar continua, a dia d’avui, “petit i obsolet”, al costat de la gran Biblioteca Nacional de Catalunya. 

Reunions entre el CAP i el MACBA

Precisament avui, també, la plataforma CAP Raval Nord Digne s’ha reunit amb el director del MACBA perquè les dues parts expressin el seu punt de vista sobre el conflicte al voltant de la capella de la Misericòrdia. En la reunió la plataforma va reivindicar que el centre sanitari es construeixi al MACBA i va rebutjar l’última proposta que està sobre la taula: la del CAP a un edifici en forma de cub annex al museu. El grup també va defensar que rebutgen “densificar més el barri”, segons expliquen a Twitter.

A l’espai els veïns reclamen que s’hi faci el nou CAP Raval Nord, i el MACBA vol fer-hi l’ampliació del museu perquè l’Ajuntament li va cedir l’espai i li pertany. La plataforma ha informat de la trobada en una piulada.

[r:1]

La plataforma va criticar el MACBA comparant-lo amb el cas del Grec Festival, que s’expandirà a altres espais de Barcelona. “Fins i tot el Grec Festival entén que pot expandir la seva cultura en altres indrets de la ciutat sense haver de tancar-se únicament en una plaça i enfrontar-se a tot un barri”, van reblar en un atac al MACBA. 

Més informació

Comentaris

    magrab 12/04/2019 1:16 pm
    El CAP no seria a la Misericòrdia , el CAP seria en lloc de la Misericòrdia, desprès d'enderrocar-la? al menys a mi em sembla així. Crec que s'hauria d'aclarir els fets aquí.

Nou comentari