La pressió dels antifeixistes obliga Vox a anul·lar un acte a Barcelona

Membres de la formació ultra han marxat de la zona en dos furgons de la policia

Unes 500 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat avui davant d’El Pescadito, el local del carrer Balmes – al costat del Club Tennis Barcino – on estava previst l’acte de “Cañas por España” de Vox. El partit ultra ha anul•lat l’acte i han marxat per la pressió dels manifestants antifeixistes que tenien al davant. La formació ja va haver de canviar el lloc de l’acte per unes pintades amenaçants que van denunciar a Twitter. 

Els Mossos d’Esquadra han hagut d’escortar Jorge Buxadé, membre del comitè executiu nacional del partit ultra, i altres components de Vox perquè marxessin. Els manifestants han llançat ous que han impactat en Buxadé i en alguns periodistes, i la resta de membres del partit que anaven a participar a “Cañas por España” han marxat en furgons dels Mossos. Davant la pressió dels manifestants, una trentena d’agents han portat els membres de la formació ultra al passatge Forasté, on han esperat dos vehicles de la policia per abandonar el lloc.

En declaracions als mitjans, Jorge Buxadé ha manifestat que “Vox seguirà lluitant per la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa”. A més, ha vaticinat que aviat estaran a les institucions i ha criticat que se’ls titlli “d’intolerants”. Mentrestant, els concentrats cridaven per impedir que el dirigent del partit ultra parlés amb els mitjans acompanyats de cassolades des dels balcons. 

La policia ha identificat una persona d’entre els manifestants. Sis dotacions de la Brigada Mòbil dels Mossos s’han desplaçat per acordonar el local on s’havia de fer l’acte, que seguia rodejat mitja hora després que la formació ultra l’abandonés. Els manifestants cantaven “Mossos feixistes” i “pim, pam, pum, que no en quedi ni un”.

Més informació

Comentaris

  Jordi 12/01/2019 7:29 pm
  I on és la democràcia que tant omple la boca dels nostres pol.lítics? Els haurien de deixar expresar-se amb llibertat, com fa tothom a tot hora (els independentistes, no tenen gaires problemas per "megafonitzar" el seu missatge tooooooots els dies...) potser, la "repressió" no és per part de "espanya"...
  Català a Mallorca 12/01/2019 8:20 pm
  Que n,aprenguin aquests de Vox, a ca nostra ni un d,aquesta colla de nostàlgics
  Joan Rius Pastor 13/01/2019 4:51 pm
  La democràcia té límits en tant que aquesta gent no els respecta

Nou comentari