El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona veu Vox “un partit constitucional que no espanta”

Josep Bou presenta la seva candidatura davant del monument a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor i critica Torra per reunir-se amb Otegi

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, l’empresari Josep Bou, ha assegurat aquest dimecres a la tarda que si el candidat independent de Cs, Manuel Valls, necessita els seus vots per ser alcalde, el votarà, igual que espera els vots de Valls per ser alcalde ell mateix. No obstant això, i tot i que encara no ha parlat amb l’exprimer ministre francès, ha assegurat que no s’unirà a la seva candidatura, perquè creu que separats poden sumar més per aconseguir el seu principal objectiu: “Que el procés no entri a Barcelona”. Bou també ha dit que no li preocupa un possible auge de Vox, perquè és un partit “constitucional, de dreta pura i dura, no cal espantar-se”, mentre que sí que està preocupat que el president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneixi amb el líder ‘abertzale’ Arnaldo Otegi.

El president d’Empresaris de Catalunya ha presentat la seva candidatura davant del monument a les víctimes del terrorisme, a la Meridiana de Barcelona, prop d’on va viure de petit, i on prèviament ha fet una ofrena floral juntament amb el president de l’ACVOT, José Vargas. Al petit acte de presentació també hi havia membres del seu equip amb cartells que comparen la ‘violència i inestabilitat’ d’una foto amb Torra i Otegi amb la seguretat i l’ocupació, o Ada Colau com a activista de la PAH identificada amb el ‘suport a okupes’ en contrast amb el respecte a la llei.

També s’han pogut llegir lemes, com ‘Barcelona no és Eslovènia, és Espanya’ o ‘Bou no és polític, jo tampoc’. El lema principal, però, és ‘BCN serà més gran, serà de tots’. Tots els cartells portaven el color blau i la lletra del PP però en cap apareixia el nom o el logotip de la formació conservadora.

De fet, Bou ha remarcat diverses vegades que no és polític, sinó un empresari preocupat principalment per l’estabilitat econòmica, el creixement de les empreses i la creació d’ocupació. Ha dit que no s’hauria presentat si no fos un “moment excepcional”. Li va demanar el líder del PP Pablo Casado i ell va acceptar amb la condició que pogués fer el seu propi equip de persones independents. A més, ha assegurat que ell no és de “cap color, ni blau, ni vermell, ni taronja, ni morat”, i que simplement vol servir la ciutadania i que els seus col·laboradors, escollits per mèrits i no per amistat, facin el mateix.

“No tinc ideologia política”, ha afirmat. No obstant, ha definit el seu potencial públic votant com el de centre-dreta, que ha contraposat al “centre-esquerra” de Valls, amb qui es considera complementari, i a la “dreta pura i dura” de Vox, “no passa res, és constitucional, no cal espantar-se”, ha dit. Qui si li preocupa són els que volen “portar el procés a Barcelona, que ja ha dividit les comarques” i Ada Colau, que han fet de Barcelona “la zona zero del populisme a Europa”.

Per això, vol evitar que la capital catalana sigui “capital d’una republiqueta” o que el rei Felip VI no pugui venir “quan vulgui”, o que hi hagi “impunitat de la violència” o un “refugi d’okupes i traficants que exploten manters”. També lluitarà contra la turismofòbia i vol fer complir les ordenances municipals. 

Segons Bou, l’Ajuntament de Barcelona és “fàcil” de gestionar, perquè té superàvit i n’ha tingut tot i que ha tingut “alcaldes dolents”. De fet, ha dit que aquest superàvit hauria de servir per rebaixar l’IBI de les franges més empobrides.

Bou ha criticat la pèrdua d’algunes cadenes hoteleres o la seu de l’Agència Europea del Medicament, que es “perdi el temps” retirant el nom d’alguns carrers franquistes, o que a les escoles no s’usi el castellà com a llengua vehicular.

Preguntat pels periodistes, no ha sabut dir el preu d’un bitllet de transport públic perquè no l’agafa des de fa temps, afegint que això “no és important”. Ha dit que val 2,5 euros, quan en realitat val 2,20. També ha dit que desconeix la proposta de municipalitzar l’aigua.

Sobre el tercer problema dels barcelonins, el preu de l’habitatge, i com a promotor, ha dit que el consistori té 75 solars amb ús residencial, amb sòl edificable fins a 210.000 metres quadrats. Segons ell, el consistori podria hipotecar-se durant 25 anys per fer pisos de lloguer a 280 o 310 euros amb opció de compra. A més, també vol que s’omplin els actuals pisos de protecció oficial.

Més informació

Comentaris

  Jesús 12/12/2018 11:37 pm
  Una o varias razones más para cambiar o escaparse de esa Constitución
  Josep el rebel 13/12/2018 7:44 am
  El PP partit neofranquista, vol junta-se amb VOX partit franquista.
  el mussol emprenyat 13/12/2018 8:06 am
  curiós:no te ideologia politica però diu que vox és un partit democràtic i Bildu, no. Un altre pallaso al circ. Aquest farà bo al Fernandez Diaz
  Àngel Drach 13/12/2018 10:48 am
  Apa!. Un altre freak!.
  Groc 13/12/2018 3:10 pm
  Aquest senyor ja ha dit avui a La Sexta que per ell el 155 ja s'hauria d'haver tornat a aplicat, i encara millor, no s'havia d'haver suspès ... compte amb aquest ... Prefereixo no dir el que en penso

Nou comentari