Valls evita criticar l’acord per la mesa andalusa però s’oposa a pactes de govern amb Vox

L'alcaldable amb suport de Ciutadans qualifica d'"error polític" un acord de govern amb el partit ultra

El candidat a l’alcaldia amb el suport de Ciutadans Manuel Valls ha qualificat d'”error polític i incongruència moral” qualsevol acord de govern amb Vox. Valls ha obviat el pacte a què han arribat Ciutadans i PP amb la formació ultra per configurar la mesa del Parlament andalús i no n’ha fet referència en un comunicat emès per l’equip de la seva campanya. Ahir a la tarda, l’ex primer ministre ja va intentar fer equilibris arran del pacte que implica el  partit que li dona suport com a alcadable a Barcelona.

[r:1]

Avui s’ha materialitzat el que es va acordar ahir i Cs ha aconseguit la presidència del Parlament andalús gràcies als vots de Vox, però Valls hi passa de puntetes i es limita a dir que “la irrupció de l’ultradreta a les institucions, tot i que respon al resultat de les urnes, és una mala notícia per a Espanya i per a Europa”. En canvi, es pronuncia clarament en contra de pactar un govern amb Vox. “Penso que és millor perdre vots i, fins i tot, el govern, que trair les pròpies conviccions i els valors democràtics”, ha declarat. 

Valls ha aprofitat per felicitar Marta Bosquet per la seva elecció com a presidenta del parlament d’Andalusia i ha dit que el programa de govern acordat entre PP i Ciutadans porta “clarament la marca progressista de Ciutadans”. “No té res a veure amb les propostes de Vox i podria rebre el recolzament de l’esquerra moderada”, ha afegit.

L’ex primer ministre francès ha asseverat que rebutja la presència de “populistes d’esquerra, separatistes i ultres de la dreta més reaccionària” en la seva plataforma. Reclama “líders i polítiques capaços de frenar els radicals” i posa al mateix nivell els independentistes que govern a la Generalitat i Ada Colau amb Vox.

Més informació

Comentaris

  Ideologia variable. 27/12/2018 6:52 pm
  Valls ha tingut actuacions pròpies de la ultradreta, però per la campanya a Barcelona no li interessa tenir aquesta imatge. En cada situació té la ideologia que faci falta per treure més vots, més o menys com C's.
  no-pentino-gats 28/12/2018 10:56 am
  Ens dirà el que li roti, però Valls s'escriu amb V de Vox.
  miquel 29/12/2018 1:18 pm
  I quan hi hagin pactes de govern amb Vox, dirà que quan hi hagin pactes per les eleccions generals. Aquest Valls, cada vegada te menys credibilitat.

Nou comentari