Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls evita criticar l’acord per la mesa andalusa però s’oposa a pactes de govern amb Vox
  • CA

El candidat a l’alcaldia amb el suport de Ciutadans Manuel Valls ha qualificat d'”error polític i incongruència moral” qualsevol acord de govern amb Vox. Valls ha obviat el pacte a què han arribat Ciutadans i PP amb la formació ultra per configurar la mesa del Parlament andalús i no n’ha fet referència en un comunicat emès per l’equip de la seva campanya. Ahir a la tarda, l’ex primer ministre ja va intentar fer equilibris arran del pacte que implica el  partit que li dona suport com a alcadable a Barcelona.

[r:1]

Avui s’ha materialitzat el que es va acordar ahir i Cs ha aconseguit la presidència del Parlament andalús gràcies als vots de Vox, però Valls hi passa de puntetes i es limita a dir que “la irrupció de l’ultradreta a les institucions, tot i que respon al resultat de les urnes, és una mala notícia per a Espanya i per a Europa”. En canvi, es pronuncia clarament en contra de pactar un govern amb Vox. “Penso que és millor perdre vots i, fins i tot, el govern, que trair les pròpies conviccions i els valors democràtics”, ha declarat. 

Valls ha aprofitat per felicitar Marta Bosquet per la seva elecció com a presidenta del parlament d’Andalusia i ha dit que el programa de govern acordat entre PP i Ciutadans porta “clarament la marca progressista de Ciutadans”. “No té res a veure amb les propostes de Vox i podria rebre el recolzament de l’esquerra moderada”, ha afegit.

L’ex primer ministre francès ha asseverat que rebutja la presència de “populistes d’esquerra, separatistes i ultres de la dreta més reaccionària” en la seva plataforma. Reclama “líders i polítiques capaços de frenar els radicals” i posa al mateix nivell els independentistes que govern a la Generalitat i Ada Colau amb Vox.

Més notícies
Valls, contra les cordes per l’entrada de Vox a la mesa del Parlament andalús que presidirà Cs
Notícia: Valls, contra les cordes per l’entrada de Vox a la mesa del Parlament andalús que presidirà Cs
Comparteix
L'ex primer ministre francès intenta fer equilibris però Colau i Maragall no deixen passar l'ocasió de retreure-li els vincles amb el pacte andalús

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ideologia variable. a desembre 27, 2018 | 18:52
    Ideologia variable. desembre 27, 2018 | 18:52
    Valls ha tingut actuacions pròpies de la ultradreta, però per la campanya a Barcelona no li interessa tenir aquesta imatge. En cada situació té la ideologia que faci falta per treure més vots, més o menys com C's.
  2. Icona del comentari de: no-pentino-gats a desembre 28, 2018 | 10:56
    no-pentino-gats desembre 28, 2018 | 10:56
    Ens dirà el que li roti, però Valls s'escriu amb V de Vox.
  3. Icona del comentari de: miquel a desembre 29, 2018 | 13:18
    miquel desembre 29, 2018 | 13:18
    I quan hi hagin pactes de govern amb Vox, dirà que quan hi hagin pactes per les eleccions generals. Aquest Valls, cada vegada te menys credibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa