Collboni demana a Valls que renunciï a la candidatura pel pacte entre Cs i Vox a Andalusia

El líder del PSC a Barcelona ha demanat a l'alcaldable del partit taronja que sigui coherent, després de les crítiques que va dirigir al partit ultra

El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat aquest divendres a Manuel Valls que renunciï a ser el candidat de Ciutadans per “coherència” després del pacte del partit taronja amb Vox per constituïr la mesa del parlament andalús. L’ex-primer ministre francès va evitar ahir criticar aquest acord entre Cs i el partit ultra. Alhora, però, s’oposava a qualsevol pacte de govern amb la ultradreta a Andalusia, segons informa ​Europa Press.

[r:1]

“Hi ha d’haver coherència entre paraules i fets, no es pot rebutjar un pacte amb Vox i alhora ser el candidat del partit que ha pactat amb ells a Andalusia”, ha manifestat Collboni. Sobre el partit ultra ha expressat que representa “el pitjor dels valors, del masclisme, de l’homofòbia” i dels valors constitucionals i europeus. També s’ha referit al risc que l’extrema dreta arribi a l’Ajuntament a les pròximes eleccions. 

Si Valls continua al capdavant de la candidatura de Cs, ha prosseguit, està “enviant un missatge a la ciutadania” que ell pot tenir “la clau perquè Vox entri a l’Ajuntament”. “Ha de renunciar a la candidatura o a anar a les eleccions amb Cs”, ha sentenciat. 

Respecte a la lluita contra la ultradreta, el líder del PSC a la ciutat ha destacat la importància de crear cordons sanitaris com a França, on no es pacta amb partits d’extrema dreta. També ha demanat polítiques de caràcter social i que afavoreixin la igualtat i evitar “blanquejar partits com Vox”.

Més informació

Nou comentari