Colau demana a Valls que decideixi si seguirà amb Cs després de pactar amb VOX

L’alcaldessa ha criticat el PP i la formació taronja per blanquejar la formació d’extrema dreta

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha retret aquest dijous al PP i Cs que “estiguin blanquejantVox amb la seva entrada a les institucions d’Andalusia, i ha demanat a l’aspirant a alcalde per Barcelona Manuel Valls que decideixi si segueix amb Cs després de les seves crítiques a la formació de Santiago Abascal.

[r:1]

En declaracions als mitjans a la inauguració de la Ciutat dels Somnis a Fira de Barcelona, ha qualificat els acords a Andalusia com a preocupants perquè ha titllat Vox d'”una formació d’extrema dreta, profundament masclista, profundament homòfoba i profundament racista”.

Colau ha remarcat que Vox és una formació “contrària als valors bàsics i fonamentals de la democràcia”, i ha considerat que les forces democràtiques haurien de posar una ‘línia vermella’ per evitar normalitzar la seva presència a les institucions.

Poca coherència de Cs

L’alcaldessa de Barcelona ha retret a Cs “on queda la seva coherència” si després de presentar-se com una força renovadora, acaba normalitzant la presència de Vox, que ha dit que no es tracta d’una força política més.

Així mateix, ha demanat a l’aspirant a alcalde de Barcelona Manuel Valls, que ha recordat que va ser molt crític amb pactar amb Vox, que decideixi “si trenca amb Cs o on queda la seva coherència”.

Colau ha interpel·lat l’exprimer ministre francès: “Ell havia estat molt crític amb la formació d’extrema dreta Vox i havia dit que no calia pactar. El seu partit, Cs, ha pactat amb Vox. Per tant haurà de decidir si deixa de presentar-se amb Cs o on queda la seva coherència després d’haver estat tan crític amb Vox i que la seva formació estigui normalitzant i blanquejant una formació d’extrema dreta”.

Més informació

Nou comentari