BComú vincula el fitxatge de Bou al poder de “l’agenda de Vox i la ultradreta”

El tinent d'alcalde Jaume Asens critica que el PP hagi fitxat a "un nostàlgic del Règim i del 23-F" i la manca de memòria històrica

El portaveu de Barcelona en Comú, Enric Bàrcenas, ha trencat el silenci dels comuns aquest matí sobre el passat ultradretà del candidat del Partit Popular a la capital catalana, Josep Bou, que va destapar ahir a la nit el Tot Barcelona. Els comuns interpreten la tria de l’empresari unionista com a símptoma d’una tendència molt més enllà del Partit Popular: “El passat de Bou és una evidència més de com l’agenda de VOX i de l’extrema dreta està arrossegant a la dreta local cap aquestes posicions”.

“La multinacional de l’extrema dreta s’està implantant a tot arreu”, ha lamentat Bàrcenas. En aquest sentit ha recordat que la líder del partit i alcaldessa, Ada Colau, va defensar fa dues setmanes un moviment global d’esquerres com a mur de contenció, en una cimera auspiciada per l’exsenador Bernie Sanders. Segons el portaveu, “BComú treballa des de fa temps per fer front a l’extrema dreta”, ha sostingut, i “les polítiques municipals en favor d’una ciutat més justa, feminista i inclusiva són la millor arma per lluitar contra aquesta deriva”. 

El tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens (BComú), també ha carregat contra el fitxatge d’un “nostàlgic del Règim i del 23-F” i ha recordat que el partit que ara lidera Pablo Casado no ha condemnat mai explícitament la dictadura de Francisco Franco. Asens, que ha mantingut un perfil obertament antifeixista durant la seva trajectòria com a advocat abans d’entrar en política, ha criticat l’estratègia de divisió del PP en una piulada des del seu perfil. “Els que remouen les ferides”, ha dit en al·lusió a la crítica recurrent que reben formacions com Podemos o els partits independentistes quan demanen polítiques de memòria històrica, són “els que demanen justícia i reparació”.

 

Més informació

Nou comentari