Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni tira endavant la quarta reprovació a Colau en un ple mig buit pel 21-D

El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha aconseguit fer prosperar la quarta reprovació a l’alcaldessa Ada Colau per la gestió econòmica del seu govern i la falta de negociacions efectives per aprovar un pressupost per a 2019, en un plenari de desembre d’excepció per la coincidència amb les protestes del 21-D. El grup socialista ha demanat a la resta d’oposició recolzar-lo en aquesta mesura de gran força política tot i que sense conseqüències reals en la governança, que s’ha aprovat amb els vots de PSC, PP i Cs.

La resta de l’oposició, de signe independentista, no ha votat perquè ha abandonat el ple a l’inici de la sessió en protesta per la negativa d’Ada Colau d’ajornar-lo i per sumar-se a les mobilitzacions de rebuig al Consell de Ministres celebrat a la Llotja de Mar. Collboni ha remarcat la seva “consternació perquè el PDeCAT estigui en una convocatòria dels CDR en comptes de defensar una proposició sobre els pressupostos municipals”. “Em costa imaginar al senyor Trias amb un passamuntanyes”, ha ironitzat. “Aquests senyors que avui han sortit corrents –ha rematat–, ahir es reunien amb el govern de l’Estat i aprovaven el sostre de despesa”.

[R:1]

El líder del PSC ha carregat contra la manca de negociacions del govern municipal i ha assegurat que no s’ha fet arribat al grup municipal socialista cap proposta seriosa, sinó “només un powerpoint amb dibuixets i xifres que no s’adeien amb la realitat”. “No és que s’hagin instal·lat en el desgovern, és que és pura desídia, han tirat la tovallola”, ha recalcat. Ha atribuït la pròrroga dels comptes vigents a una estratègia de BComú de supeditar l’aprovació a un eventual acord triple que desencalli els pressupostos de la Generalitat de Catalunya, el govern espanyol i el consistori barceloní. “Nosaltres intercanvi de cromos no en farem, ni a la Generalitat ni a l’Estat: hi ha moltes dificultats, me’n faig al càrrec, però l’Ajuntament de Badalona [ara governat pel PSC] ha aprovat els pressupostos, així que no és impossible”, ha defensat Collboni.

El tinent d’alcalde d’Economia, Gerardo Pisarello, li ha retret a Collboni que “el govern de Pedro Sánchez (PSOE) també començarà l’any amb pressupostos prorrogats”. “Vostè parla de lideratge i nosaltres portem molt de temps negociant amb el Gobierno, amb ministres… Els diners que necessitem a Barcelona no els tenim aquí, són a Madrid, el que podem fer aquí ja ho fem”, li ha replicat. Així mateix el tinent li ha donat a entendre que no posi en perill el suport de Podemos al PSOE al Congrés dels Diputats: “Faci el que ha de fer com a bon socialista, perquè el soci de despesa o l’increment del salari mínim no s’han aprovat sols”.

La resta de partits que quedaven al ple, Cs i PP, han criticat també la gestió econòmica municipal però alhora no s’han estalviat retrets també al PSC i al PSOE. “Aquest ajuntament no ha aprovat ni negociat ni un sol pressupost en quatre anys, sense comptar portes de darrere com una moció de confiança”, ha destacat Carina Mejías (Cs), que ha considerat que l’alcaldessa ha estat “absent” en les negociacions i Pisarello, “en serveis mínims”. Ara bé, ha replicat a Collboni que “no hi ha pressupost perquè [els comuns] estan esperant que s’acceptin les seves condicions draconianes” sobre els comptes estatals i que per tant “són ostatges” de Podemos. Per part del PPAlberto Fernández Díaz ha carregat contra “una proposta de pressupost 2019 fictici, perquè contempla 140 milions d’euros de la Generalitat i l’Estat que ni tan sols estan previstos en els pressupostos d’aquestes institucions” Ha demanat, a més, “estar molt atents” a la liquidació del pressupost de 2018, on a causa d’una previsió errònia d’ingressos –segons ell– hi haurà una cinquantena d’inversions que s’hauran d’ajornar.

Més notícies

Els regidors del PDeCAT, ERC i CUP planten a Colau al ple del 21-D

Notícia: Els regidors del PDeCAT, ERC i CUP planten a Colau al ple del 21-D
Comparteix
Els regidors de les tres formacions i els dos no adscrits Puigcorbé i Ardanuy han abandonat la sessió, que ha començat amb una hora de retard
Notícia: Els regidors del PDeCAT, ERC i CUP planten a Colau al ple del 21-D - Mobile

Nou comentari

Comparteix