Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els regidors del PDeCAT, ERC i CUP planten a Colau al ple del 21-D
  • CA

El ple municipal de desembre se celebra aquest divendres com estava previst però amb les bancades de l’oposició mig buides. Els partits independentistes havien demanat sense èxit al govern d’Ada Colau que canviés de data el ple mensual, donat l’ambient d’excepcionalitat pel Consell de Ministres i les protestes del 21-D. La negativa municipal ha portat als regidors dels grups Demòcrata (PDeCAT), d’ERC i de la CUP-Capgirem Barcelona a abandonar el plenari tot just iniciar-se la sessió, així com els dos no adscrits Juanjo Puigcorbé i Gerard Ardanuy. També han retirat les iniciatives i propostes que havien entrat a l’ordre del dia i han anunciat que en sortir de la seu municipal es dirigirien a les mobilitzacions convocades prop de la Llotja de Mar.

L’alcaldessa s’ha reafirmat en el seu posicionament contrari a reprogramar el plenari: “Que hi hagi manifestacions no implica que haguem de parar de treballar”. L’arrencada del ple, però, ha estat marcada també pels retrets de tota l’oposició pel retard d’una hora amb què ha començat. L’alcaldessa s’ha reunit aquest matí amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha comparegut davant la premsa per explicar els dos principals compromisos assolits. “L’alcaldessa necessitava rendibilitzar el seva imatge amb Pedro Sánchez aquest 21-D excepcional, mentre la resta de grups seguim esperant per resoldre els problemes dels barcelonins”, li ha etzibat Carina Mejías (Cs). “Vostè té dret i l’obligació de reunir-se amb el president del govern espanyol, el que és insòlit és que ens tingui esperant al ple perquè s’està fent fotos”, li ha retret Xavier Trias (PDeCAT). 

Sendra s’incorpora al ple

La presa de possessió de Gemma Sendra, que s’incorpora a les files d’ERC després de la sortida d’Alfred Bosch del consistori, s’ha produït també amb un notable retard. Sendra, que havia estat secretaria general de Cultura durant el primer tripartit sota les ordres de Ferran Mascarell, ha promès el càrrec en el marc de la Constitució espanyola per “imperatiu legal” i ha destacat que “els reptes de la ciutat són els mateixos que fa quatre anys però més urgents que mai”.

Presa de possessió de Gemma Sendra com a nova regidora d'ERC a Barcelona / Meritxell M. Pauné

Presa de possessió de Gemma Sendra com a nova regidora d’ERC a Barcelona / Meritxell M. Pauné

Sendra anava de número 6 a la llista electoral d’ERC a les municipals del 2015, en representació del col·lectiu Barcelona Ciutat Oberta. És geògrafa de formació i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en organismes culturals de Barcelona, com el recinte modernista de l’Hospital Sant Pau, la Fundació del Liceu i el MACBA.

Més notícies
Colau manté el ple del 21-D malgrat les peticions de canvi de data de PDeCAT, ERC i CUP
Notícia: Colau manté el ple del 21-D malgrat les peticions de canvi de data de PDeCAT, ERC i CUP
Comparteix
Malgrat les peticions dels partits independentistes, l’alcaldessa ha decidit no ajornar el plenari
Fernández (PP) exigeix a Colau un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana per celebrar el ple
Notícia: Fernández (PP) exigeix a Colau un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana per celebrar el ple
Comparteix
El dirigent popular tem que els independentistes s'aliïn per suspendre el ple municipal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa