Colau anuncia un acord amb Sánchez perquè les ciutats regulin els lloguers abusius

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat la reunió mantinguda aquest matí amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al seu hotel abans de la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar, que ha originat nombroses protestes independentistes i convocatòries de rebuig. La trobada ha durat una hora i mitja i Colau n’ha alabat el “to constructiu i propositiu” per obrir una “nova etapa radicalment diferent de relació amb les ciutats”, després dels anys de govern del PP en què “la centralització” i “l’austeritat” han deixat poc marge polític al municipalisme.

N’ha destacat dos compromisos del president espanyol: cessió de la regulació a les ciutats de les pujades dels lloguers abusius i celebració d’una comissió bilateral Estat-Barcelona com preveu la Carta Municipal. Aquesta reunió de negociació directa amb l’Estat, una prerrogativa singular que té Barcelona com a gran ciutat, no s’havia invocat mai fins ara. “El president Pedro Sánchez s’ha compromès a traslladar la petició a la ministra ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, per tal que es celebri la comissió”, ha dit. Pel que fa a la legislació sobre els lloguers, l’alcaldessa ha assegurat que Sánchez “ha garantit que Barcelona podrà regular els lloguers abusius” un cop es completi la tramitació del decret al Congrés, que donarà marge a les ciutats per intervenir en el mercat de l’habitatge. L’aprovació no té data però Ada Colau l’ha emmarcat en els pressupostos de l’any vinent.

Sobre el Consell de Ministres, l’alcaldessa s’ha limitat a subratllar que “Barcelona és una ciutat acollidora” i que per tant els integrants de l’executiu espanyol “són benvinguts”, però els ha reclamat escoltar “les prioritats” de la ciutadania, com els lloguers abusius. Dijous al vespre l’alcaldessa es va reunir també amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i va coincidir amb Torra i Sánchez alhora a la gala de premis que organitzada Foment del Treball.

Comentaris

    tu creus que la batllesa Desembre 21, 2018 | 11:05
    de BCN pot reunir-se en el hotel del president?
    cagarro Desembre 21, 2018 | 15:14
    so jeta !!

Nou comentari

Més notícies

Els punts calents de les protestes del 21-D a Barcelona

Protestes i vagues de transport complicaran la jornada comercial amb més afluència de la campanya de Nadal

Barcelona, blindada per al consell de ministres i les mobilitzacions del 21-D

Els cossos policials posen en marxa els dispositius que controlaran la jornada