Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els punts calents de les protestes del 21-D a Barcelona
  • CA

Les protestes i accions de rebuig al Consell de Ministres d’aquest divendres a Barcelona amenacen amb col·lapsar la ciutat, especialment al matí. El punt més calent serà l’entorn de la Llotja de Mar, on té lloc la reunió del govern espanyol, però hi ha crides a tallar el trànsit, concentracions i marxes lentes a tot Barcelona. A més, una vaga ferroviària i de taxis –motivada per reivindicacions de caire laboral i no polític– se sumarà a les complicacions d’una jornada especialment important pels comerciants, que temen un descens de les ventes en el dia més fort de tota la campanya nadalenca.

Convocatòries i punts calents 

. Talls de trànsit convocats per diversos CDR a través de Telegram a partir de les cinc del matí a diverses carreteres catalanes i també a l’entorn i dins de Barcelona. Els accessos al Port de Barcelona, l’Aeroport del Prat, la Ronda Litoral, la Ronda de Dalt i l’encreuament del Passeig de Gràcia i Diagonal són les punts més crítics.

· L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va cridar fa una setmana a omplir Barcelona de cotxes en circulació lenta per paralitzar la mobilitat rodada a la ciutat. No obstant, la convocatòria no s’ha volgut concretar més i l’entitat deixa a criteri de la ciutadania els horaris, artèries i estratègies de la “concentració massiva de cotxes” inicialment convocada.

· Concentració al voltant de la Llotja de Mar. Els CDR criden a participar en tres columnes que aniran a peu fins la Llotja. L’inici de les marxes està previst a les 8:30h al Portal de la Pau, a plaça Urquinaona i a avinguda Lluís Companys amb carrer Pujades.

 

· Consell Popular de Ministres: acte polític d’Òmnium Cultural a les 11h a l’Estació de França

· Els diferents cossos policials han acordat una “zona restringida” al voltant de la Llotja de Mar, que inclou l’espai entre els carrers Agullers, Via Laietana, Ronda Litoral i Pla de Palau. A l’interior només podran accedir-hi els veïns. Els comerços de l’entorn estan indecisos sobre obrir aquest divendres o tancar per prevenir danys materials. La majoria de bars i botigues han comentat avui que preveien obrir, mentre que els supermercats segurament tancaran. Davant la possibilitat d’aldarulls, els  comerços que obrin ho faran amb la clau a la butxaca per si han de tancar ràpidament i alguns dels bars no posaran la terrassa.

· Marxa sindical de Mossos d’Esquadra, amb sortida a les 10h de la seu del departament Interior, concentració a la porta del parc de la Ciutadella amb passeig Picasso i participació a l’acte d’Òmnium a l’estació de França.

· Vaga ferroviària: convocada per la CGT i amb serveis mínims decretats per la Generalitat. Rodalies de Catalunya i trens regionals prestaran el 66% del servei entre les 6 i les 9.30 hores i les 17 i les 20.30 hores, i el 33% durant la resta de la jornada. El servei d’AVE-Llarga Distància garanteix la circulació del 78% dels seus serveis i Avant, del 65%.

· Protesta de taxistes, convocada per la minoritària Agrupació Taxi Companys. Es concentraran a les 11h al passeig de Gràcia entre Gran Via i plaça Catalunya.

· Aturada estudiantil convocada pel sindicat SEPC de 10h a 14h del matí, amb una concentració davant de l’edifici històric de la UB a plaça Universitat.

· Vaga general de dues hores, de 12.30h a 14.30h, convocada pel sindicat Intersindical-CSC. Podria tenir afetació al transport urbà i altres serveis públics.

· Manifestació espanyolista convocada a les 17h a la plaça Artós, sense recorregut anunciat ni convocants oficials però amb suport explícit del grup ultra Somatemps

· Manifestació unitària a les 18h sota el lema ‘Tombem el Règim’, amb inici als Jardinets de Gràcia, descens per passeig de Gràcia i final de recorregut a l’alçada de Gran Via.

 

Recomanacions

· Transport públic: durant el matí TMB recomana evitar els desplaçaments en línies d’autobús que passin per la Llotja de Mar durant el matí (D20, H14, V13, V15, V19, 47, 59, 120 i Barcelona Bus Turístic) i durant la tarda, evitar les que creuen o recorren el passeig de Gràcia i la Gran Via (D50, H8, H10, H12, H16, V15, V17, 6, 7, 22, 24, 33, 34, 39, 47, 52, 54, 62, 67 i Barcelona Bus Turístic). TMB proposa prioritzar el metro com a transport substitutori, preveient “un temps addicional per al desplaçament” per possibles aglomeracions.

· Bicing: la xarxa d’estacions de bicicletes públiques avisa que divendres estaran inoperatives 14 estacions situades prop de les principals protestes convocades.

· CDR, ANC i Òmnium demanen als seus simpatitzants que s’informin només per canals oficials i evitin fer circular convocatòries i rumors sense confirmació

· El Port de Barcelona ha dissenyat un pla especial per evitar retencions als accessos a la infraestructura durant el 21-D. El punt crític per la ciutat és a la plaça de les Drassanes (La Carbonera), on hi haurà un control policial de seguretat per controlar que les persones que accedeixen al moll Barcelona són treballadors o hostes de l’Hotel Grand Marina.

Més notícies
Barcelona, blindada per al consell de ministres i les mobilitzacions del 21-D
Notícia: Barcelona, blindada per al consell de ministres i les mobilitzacions del 21-D
Comparteix
Els cossos policials posen en marxa els dispositius que controlaran la jornada
La Comissió 21-D organitza una manifestació contra “el clima d’amenaça del govern espanyol”
Notícia: La Comissió 21-D organitza una manifestació contra “el clima d’amenaça del govern espanyol”
Comparteix
La mobilització començarà a Jardinets de Gràcia aquest divendres a les 18h
L’entitat ultra amb què col·labora el candidat del PP es manifestarà contra els CDR el 21-D
Notícia: L’entitat ultra amb què col·labora el candidat del PP es manifestarà contra els CDR el 21-D
Comparteix
Sompatemps, amb la qual té vincles Josep Bou, convoca els seus seguidors divendres a les 17h a la plaça Artòs per a una marxa "rumb a la glòria"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa