El primer president de SCC amenaça un periodista francès per una pregunta a Valls

"No podem ni preguntar? Marine Le Pen ja va fer el ridícul una vegada així", diu el reporter, director d'Equinox, emissora francòfona de Barcelona

Una pregunta a Manuel Valls sobre els vincles amb l’extrema dreta del seu avalador Josep Ramon Bosch, expresident de Societat Civil Catalana (SCC), ha indignat l’antic dirigent de l’entitat i actual president de Somatemps. Tant, que Bosch s’ha permès amenaçar el periodista que va formular la pregunta, Nico Salvadó, en una entrevista a Equinox, l’emissora francòfona que emet a Barcelona.

En una piulada a Twitter, Bosch –que va ser el primer president de SCC després del president del procés fundacional– adverteix a Salvadó que podria presentar contra ell una demanda judicial. “Els meus advocats han fet captura de tots els missatges i declaracions injurioses que has fet per si ens veiem al jutjat”, diu Bosch en una piulada. I afegeix: “Adjunto sentència que es va publicar aquesta setmana”, en referència a una resolució judicial amb què ha aconseguit que un jutge condemni diverses entitats sobiranistes i d’esquerres per haver publicat un manifest que relacionava SCC amb el franquisme.

“No entenc res. Ho trobo molt exagerat. Em vaig limitar a fer-li una pregunta i Valls va contestar el que va voler. Deprés no he fet res més. No he fet cap article d’opinió ni missatges a Twitter, com diu ell. Es deu referir als extractes de l’entrevista, però no hi ha res més”, assegura Nico Salvadó al TOT Barcelona. I afegeix: “És que ja no podem preguntar?”. 

Salvadó explica que li va fer aquesta pregunta a Valls perquè Bosch és un dels avaladors de la seva candidatura com a alcaldable per Barcelona, amb el suport de Cs i en el seu espai electoral. “Hi ha un llibre molt ben documentat de Jordi Borràs que explica els vincles de SCC amb l’extrema dreta, i Valls sempre ataca l’extrema dreta, a França i aquí. Per això l’hi vaig preguntar”, argumenta el director d’Equinox. 

Pel reporter, aquesta reacció de Bosch és similar a la de Marine Le Pen fa uns anys a Franca. “Va anunciar que es querellaria contra tots els periodistes que diguessin que el Front Nacional és d’extrema dreta. Va fer el ridícul, perquè com era de preveure mai ha posat cap d’aquestes querelles i només ha aconseguit que els periodistes subratlli encara més que són d’extrema dreta i que tenen dret a dir-ho”, conclou Salvadó. 

En l’entrevista a Equinox, Manuel Valls es va mostrar especialment virulent contra Joaquim Forn pel fet que encapçali una de les candidatures que es presentaran al maig a les eleccions municipals a Barcelona.

“Bosch amenaça tothom”

Un dels aspectes del cas que ha destacat Nico Salvadó és el fet que “Josep Ramon Bosch amenaça tothom”. De fet, des que SCC va obtenir la sentència la setmana passada, l’exdirigent l’està fent servir urni et orbi per amenaçar diversos periodistes i usuaris de la xarxa que l’han molestat.

Dissabte va amenaçar també amb la “justícia” el periodista Xavier Rius Sant, especialitzat en ultradreta, per una informció que havia publicat. 

I ahir va fer la mateixa operació amb Joan Maria Piqué, excap de premsa d’Artur Mas i reponsable de la relació amb els mitjans internacionals de Quim Torra i el Govern.

 

 

Més informació

Comentaris

    Joan Jaume 15/01/2019 7:46 pm
    Aquest Josep Ramon Bosch sembla encara més fracassat qu'aquest pobre Manuel Valls!

Nou comentari