La premsa francesa es fa ressò del vídeo de Valls amb una jove ultra

'Le Figaro' ha recollit la controvèrsia per la participació d'una noia falangista al clip de precampanya de l'ex primer ministre francès i ara alcaldable de Cs a Barcelona

El vídeo promocional de la candidatura de Manuel Valls en el que participava una jove ultra ha creuat els Pirineus i ha arribat a la premsa francesa. Un dels diaris més influents, Le Figaro, ha recollit la participació d’una noia falangista al clip de precampanya de l’ex primer ministre francès i ara alcaldable de Cs a Barcelona. També el portal multimèdia Loopsider, especialitzat en notícies visuals per a mòbils, s’ha fet ressò de la història. Com havia explicat el TOT Barcelona, la mateixa jove que dóna suport a Valls tan educadament en el vídeo havia estat grabada –amb una indumentària i actitud molt diferent– el passat més de maig a plaça Catalunya, mentre increpava una acampada independentista i cantava un himne de La Falange. 

[r:4]

El clip va ser difòs el 27 de desembre i esborrat poc després de què un activista identifiqués la noia a través de les xarxes i fes viral un nou vídeo que feia palesa la ideologia de la fan de Valls. La televisió francesa LCI ha aconseguit que l’equip de campanya de Valls donés explicacions sobre el vídeo i la seva retirada. Al·legen que van “decidir eliminar el vídeo” després de “confirmar els antecedents de la noia”, que desconeixien en publicar-lo. Els enregistraments de barcelonins partidaris de l’alcaldable, afegeixen, havien estat “gravades aleatòriament”.

La pressió dels mitjans francesos a Valls sobre la relació de Cs i VOX és constant, donada la controvèrsia constant al país veí per l’auge de Le Pen. “Si l’ex primer ministre francès nega qualsevol aliança amb aquest moviment, la polèmica s’inverteix a Catalunya”, reflexiona Le Figaro, explicant als seus lectors que l’alcaldable no pot renegar en públic de l’espanyolisme si no vol trobar-se atrapat enmig de dues pressions de signe contrari a cada costat de la frontera.

El diari gal recull les crítiques que va rebre Valls per aquest vídeo a la premsa catalana, si bé li reconeix que “mai no ha deixat de declarar la guerra a Vox, associant el partit amb la resta de l’extrema dreta europea”. No obstant, assenyala, “sofreix el recolzament oficial del partit de centre-dreta Ciutadans en el moment en què aquesta formació podria aliar-se amb l’extrema dreta d’Andalusia”. 

 

Més informació

Nou comentari