Manuel Valls: “La candidatura de Joaquim Forn és una provocació a la justícia i a la Constitució”

El candidat de Ciutadans considera que "si Barcelona bascula cap a l'independentisme el procés de separació de Catalunya es reprendrà"

Sense atrevir-se en cap moment a afirmar que a Catalunya hi hagi una violència constatable -i comparable a la que s’ha donat els darrers anys a França-, Manuel Valls ha insinuat que la “violència de les paraules” i el fet que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez “van pujar dalt d’un cotxe de policia” pot justificar una presó preventiva que ha estat decidida, segons ell, per “una justícia independent com l’espanyola”. És més, Valls ha assegurat en una entrevista a Equinox [la ràdio francòfona de Barcelona] que està preocupat perquè “Joaquim Forn es presenta com a cap de llista per una candidatura del partit de Puigdemont, algú que va ser conseller d’Interior i ara és a la presó”. El candidat espanyolista creu que la candidatura que pot encapçalar Forn “és una provocació per als barcelonins, per a la justícia, per al dret i per a la Constitució”. I recorda que “Elsa Artadi és la número 2 d’un candidat que és a la presó”.

Valls ha justificat la seva relació amb personatges amb origen a l’extrema dreta com Josep Ramon Bosch, antic president de Societat Civil Catalana, a qui considera “un catalanista” i ha evitat criticar directament la política d’aliances de Ciutadans a Andalusia.

L’antic primer ministre creu que a Catalunya hi ha hagut “violència política” dins “les paraules”, però no s’ha volgut pronunciar sobre si això justifica la llarga presó preventiva dels líders polítics i socials independentistes perquè “és una decisió de la justícia espanyola, que és independent”.

El candidat d’Albert Rivera a l’alcaldia de Barcelona considera que “el populisme d’esquerra s’aliarà amb els independentistes com ho fan quan voten textos contra la monarquia i la Constitució tant al Parlament com a l’Ajuntament”. “Si Barcelona bascula cap a l’independentisme, el procés de separació es reprendrà i això serà un problema major per a Catalunya, Espanya i Europa”.

Més informació

Nou comentari