Colau insta Maragall a aclarir si vol remunicipalitzar l’aigua per reduir-ne el preu

La candidata de BComú retreu al republicà que "no hi ha manera" que es pronunciï sobre aquesta qüestió

La candidata de BComú a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, ha instat aquest dimecres l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, a aclarir si està a favor de remununicipalitzar la gestió de l’aigua, que, segons ha dit, permetria reduir en un 16% el preu del servei. “No hi ha manera que ho digui”, ha lamentat Colau, que, malgrat insistir que vol pactar amb les esquerres, ha considerat que és “imprescindible” per arribar a acords que les forces d’esquerres “es comportin com a esquerres”.

A més, Colau ha acusat els partits que no van donar suport a la multiconsulta, en la qual es preguntava sobre la remunicipalització de l’aigua, de cedir a les “pressions” d’Agbar. “Proposo que aneu amb la papereta de BComú i en el moment precís de posar-la a l’urna, penseu en Agbar i somrigueu”, ha demanat als assistents al seu míting.

En un acte de campanya al Poblenou en què el record al 15-M ha estat molt present en complir-se vuit anys del seu sorgiment, Colau ha criticat que el preu de l’aigua pugi “sense justificació” i que Agbar hagi posat obstacles a la consulta a la remunicipalització. “Demostra fins a quin punt tenim un problema amb empreses amb capacitat de posar molts diners i fer pressió a grups de l’oposició per retardar al màxim la multiconsulta”, ha subratllat.

La candidata de BComú a la reelecció ha recordat que fa tres anys que s’espera que es resolgui el recurs presentat per Agbar contra la sentència, que segons ha explicat el número set de la llista de BComú, Eloi Badia, farà que l’empresa hagi de tornar 150 milions d’euros quan la sentència sigui ferma. 

Davant els lobbys, la candidata de BComú a la reelecció ha dit que cal que la ciutadania sigui “crítica” i “exigent” perquè els poders són “globals”. “Hi ha empreses que posen i treuen alcaldes, ministres i consellers”, ha afegit Badia. 

La multiconsulta, una “forma de redistribuir el poder”

La regidora de Participació del govern de Colau, Gala Pin, ha criticat que hi hagi grans empreses que “governen sense haver estat escollides democràticament”. També ha reivindicat la multiconsulta com una “forma de redistribuir el poder” i ha considerat que es va retardar la seva aprovació perquè feia “trontollar privilegis”. 

Al seu torn, el conseller tècnic de Ciutat Vella Jordi Rabassa, ha assenyalat que els lobbys tenen “noms i cognoms” i que són les administracions les que “els han atorgat poder”. “Se saben poderosos i privilegiats”, ha assenyalat Rabassa. En un acte en què s’ha abordat el poder dels lobbys a la ciutat, el periodista Guillem Martínez ha reivindicat el lema ‘No som mercaderies’ del 15-M.

Més informació

Nou comentari