Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau celebra que la CUP s’obri a formar govern amb comuns i ERC
  • CA

La candidata de BComú a la reelecció, Ada Colau, ha considerat una “molt bona notícia” que la CUP obri la porta a fer un pacte de govern amb BComú, tal com va assegurar l’alcaldable de la CUP, Anna Saliente, al Bàsics de Betevé. Colau ha celebrat que els cupaires vulguin “assumir responsabilitats en la governança de la ciutat”. La candidata dels anticapitalistes no va descartar entrar en un govern amb ERC i comuns, i ho va supeditar a les propostes dels dos partits i dels compromisos que assumeixin. “Si creiem que servirà per avançar en mesures de transformació social, assumiríem les responsabilitats necessàries”, va considerar Saliente.

“Sempre serà una bona notícia que les forces progressistes es vulguin implicar en el govern”, ha remarcat Colau, que ha criticat les “posicions de màxims” que ha tingut la CUP durant el mandat perquè eren “inassumibles”, i els ha convidat a “assumir les contradiccions de la governança”. 

Demana competències per fer residències de la tercera edat

Colau ha demanat aquest dimarts a la Generalitat que traspassi a l’Ajuntament les competències i els recursos per construir i gestionar residències de la tercera edat, per l'”incompliment sistemàtic” del Govern en aquest àmbit, en el qual té la competència exclusiva però no executa projectes, ha dit.

“Després de tot el mandat insistint, podem afirmar que la Generalitat ha abandonat la gent gran de Barcelona”, ha asseverat Colau en roda de premsa amb la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, que no repeteix en la seva llista; la regidora de Feminismes, Laura Pérez; la comissionada de Salut, Gemma Tarafa -totes dues en la seva candidatura-, i diverses persones grans.

“No podem esperar més. Que ens traslladin les competències i els recursos i ho fem nosaltres”, ha remarcat Colau, que ha assegurat que defensaran la petició governi qui governi a la Generalitat -ara aquestes competències depenen d’una conselleria liderada per ERC.

Ha assenyalat que la Generalitat va acordar el 2005 amb l’Ajuntament que construiria deu residències a la ciutat i que des de llavors només n’ha engegat quatre, i el consistori té preparats cinc solars perquè es puguin situar aquests equipaments, ha assegurat des d’un d’aquests solars, a Sant Andreu.

Colau ha dit que els incompliments de la Generalitat comporten que 6.000 persones a la ciutat estiguin esperant una residència pública, i ha remarcat: “El que no volem és continuar-nos queixant, sinó fer les residències que necessiten les persones grans, que no es mereixen continuar esperant”.

50 milions més

S’ha compromès a augmentar en 50 milions el pressupost per a polítiques per a gent gran -pujant des dels 136 milions, ha detallat Ortiz-, amb mesures com ampliar programes com el Radars i Vincles; la teleassistència i l’atenció domiciliària, i els habitatges amb espais compartits, entre d’altres.

A més, ha apostat per estendre a 60 zones de la ciutat la prova pilot de “superilles socials”, que suposen una atenció domiciliària més personalitzada perquè les cuidadores són sempre les mateixes, la qual cosa alhora genera vincles entre les treballadores i augmenta així la qualitat de l’atenció i de la seva feina, ha dit Colau.

Ha defensat que les persones grans han de ser reconegudes com a agents actius de la ciutat: “Una ciutat que vulgui ser intel·ligent, la Barcelona futura, ha de reconèixer la gent gran com un agent protagonista dels canvis que vulguem fer”, i abordar problemes com la solitud i la dependència.

Ha destacat que 90.000 persones més grans de 65 anys viuen soles -d’aquestes, 55.000 tenen més de 75 anys-, i cada dia s’incorporen al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) sis nous usuaris, mentre que 13 ho fan a la teleassistència, el 72% dels quals són dones, ha xifrat.

Més notícies
Mercedes Vidal abandona el govern d’Ada Colau a dues setmanes de les eleccions
Notícia: Mercedes Vidal abandona el govern d’Ada Colau a dues setmanes de les eleccions
Comparteix
A l'abril va deixar la llista electoral per les tensions entre EUiA i BComú i ara força al govern municipal a una substitució precària a un mes de la fi del mandat
Owen Jones i Ada Colau reivindiquen Barcelona com a “far d’esperança a Europa”
Notícia: Owen Jones i Ada Colau reivindiquen Barcelona com a “far d’esperança a Europa”
Comparteix
L’escriptor i referent de l’esquerra britànica visita la capital catalana per donar suport a la reelecció de l’alcaldessa i esperonar la mobilització obrera
Aragonés, Magrinyà, Alba Sanjurjo, Pere Casas, Garrobo, Míriam Aguirre, Asún Terol i Paco Garcia avui a Nou Barris / ACN
La CUP recorda el ‘segrest’ històric d’un bus a Nou Barris per reivindicar la desobediència
Notícia: La CUP recorda el ‘segrest’ històric d’un bus a Nou Barris per reivindicar la desobediència
Comparteix
La formació ha reclamat el rupturisme institucional en un acte de campanya
Colau contra Trias i Artadi contra Colau: cara a cara entre les candidates de BComú i JxCat
Notícia: Colau contra Trias i Artadi contra Colau: cara a cara entre les candidates de BComú i JxCat
Comparteix
L'alcaldessa ha recordat la número 2 de JxCat la gestió de Xavier Trias | La candidata 'de facto' de JxCat ha estat crítica amb la gestió de la seguretat de Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa