Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercedes Vidal abandona el govern d’Ada Colau a dues setmanes de les eleccions
  • CA

La regidora dels comuns Mercedes Vidal ha sortit del govern d’Ada Colau sense anunci públic ni soroll, abans d’eleccions. A diferència dels tinents d’alcaldia Gerardo Pisarello i Jaume Asens, la regidora d’Horta-Guinardó i Mobilitat ha preferit no esgotar mandat i forçar al govern municipal a una substitució precària a un mes de la fi del mandat. Pisarello i Asens seguiran fins al juny encara que això els suposo incomplir uns dies el codi ètic de la formació en ser alhora diputats al Congrés i tinents. 

Vidal va anunciar fa a mitjans d’abril que “feia un pas al costat” i es va retirar de la llista electoral de BComú per les eleccions, on ocupava el número 10. En un post de Facebook apuntava a les recents tensions internes dels comuns com a motiu del seu adéu precipitat. No obstant, no va esmentar aleshores que deixaria les responsabilitats a l’executiu barceloní i es donava per sentat que mantindria el suport a l’alcaldessa fins la propera investidura. La sortida, que ha avançat Metrópoli Abierta i ha confirmat el TOT Barcelona, ha estat ja publicada al Butlletí Oficial de la Provincia de Barcelona (BOPB) el passat 6 de maig.

“Va seguir fins al plenari per no distorsionar les majories i manté la seva responsabilitat com a consellera metropolitana i presidenta TMB”, expliquen portaveus municipals, que intenten treure ferro a la sortida i indiquen que s’ha produït “de comú acord”. El mateix anunci oficial clarifica que el regidor de Comerç i de les Corts, Agustí Colom, ha assumit la regidoria d’Horta-Guinardó mentre que el responsable de Presidència i Gràcia, Eloi Badia, la relleva al capdavant de Mobilitat. També ha deixat els càrrecs de Vocal del Consell de Govern de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona i membre de la Junta de Govern del Consorci Alta Velocitat Barcelona.

“Les recients tensions entre Comunistes, EUiA o Comuns, tots ells espais que sento com a propis, han acabat per afectar-me a nivell personal”, deia a l’abril. Vidal procedeix de EUiA, el partit que encara lidera Joan Josep Nuet malgrat haver fitxat per la llista d’ERC a les eleccions generals espanyoles. La sortida de Nuet i Alamany ha sacsejat els ‘comuns’ i hauria abocat a Vidal a un xoc de lleialtats. A més, Vidal ha viscut un mandat molt difícil amb complicacions de salut durant l’embaràs i el naixement dels seus dos fills. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marco a maig 15, 2019 | 13:18
    Marco maig 15, 2019 | 13:18
    Sabem per quina raó "manté la seva responsabilitat com a consellera metropolitana i presidenta TMB" considerat que aquest càrrec és en que va fer pitjor la feina? Colau la va haver de substituir en la tractativa per les vagues de metro i amb tot va quedar al seu lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa