Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Owen Jones i Ada Colau reivindiquen Barcelona com a “far d’esperança a Europa”
  • CA

L’alcaldessa i candidata Ada Colau ha encapçalat un míting al cor de Sant Andreu flanquejada per un admirador de renom, l’escriptor i referent de l’esquerra britànica Owen Jones. L’acte, titulat Barcelona, ciutat referent, ha comptat també amb els caps de llista dels comuns a Catalunya i Espanya, Ernest Urtasun i Maria Eugenia Palop, i ha posat el focus en les polítiques municipals contra l’especulació internacional i els lobbies. “Barcelona en comú i Ada Colau són un far d’esperança per tothom”, ha proclamat Jones.

“La injustícia no és com la pluja, es pot evitar amb força, imaginació i molta feina”, ha defensat el britànic. “I la manera d’aconseguir el canvi no és esperar la bona voluntat dels que estan al poder sinó amb la lluita dels que estan a baix”, ha afegit. El sistema econòmic, ha argumentat, “no és democràtic” perquè “sempre hi manen les mateixes persones”. Per a Owen, l’actual situació d’Europa obliga a “tornar a aprendre les lliçons dels anys 30 i 40”: “Quan hi ha crisi, torna a sortir la bèstia de l’extrema dreta”.

En aquest context, ha desitjat que Barcelona marqui l’alternativa: “Quan el feixisme exploti la ràbia de la gent podrem mostrar Barcelona, que no ha culpat als immigrants de les injustícies”. “Si us plau, Ada Colau, mostra’ns com es fa durant uns altres 4 anys, la tradició de Catalunya lluitant contra tot el que no ha de ser és un exemple per tot Catalunya, Espanya i Europa”, ha conclòs. Owen, que ha pujat a l’escenari amb una samarreta on es podia llegir “Ada Colau Alcaldessa” ha rematat el discurs amb un esforçat “sí se puede” en castellà que ha arrencat un sonor aplaudiment de les més de dues-centes persones que s’han congregat a la plaça Orfila.

Colau li ha agraït el suport i ha tret pit d’haver-se enfrontat a transnacionals com Airbnb o Uber. “Barcelona no és només el seu dia a dia, és una ciutat internacional i ho dic per responsabilitat: el món fa passos enrere i hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per fer xarxes democratitzadores, per una nova onada feminista i de drets humans”, ha defensat. La líder de BComú ha advertit que moltes de les “amenaces que es donen a escala planetària” s’han de respondre “a escala municipal” malgrat que les ciutats siguin l’administració més febre i amb menys capacitat legislativa. “Si volem reforçar les nostres democràcies només ho farem amb la ciutadania i aquesta avui viu a les ciutats, que també concentren les grans injustícies”, ha argumentat.

En clau barcelonina, ha aprofitat també l’acte per llançar un dard a Ernest Maragall, a qui ha recriminat que ERC pacti amb el PDECat a la Generalitat i “no hagi volgut entrar a l’ajuntament de Barcelona” aquest mandat. Al PSC també l’ha renyat per voler “prioritzar un pacte amb Manuel Valls, el candidat que han anat a buscar les elits” i no descarti incloure al PP amb l’únic objectiu de “fer fora” als comuns de l’Alcaldia. Sobre el debat a Betevé aquest diumenge ha assegurat que va fer palès que “hi ha un model d’esquerres” per la ciutat i a banda “hi ha unes forces de dretes que volen que segueixin manant les famílies de sempre i la ciutat torni al passat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa